Väriä elämään! Uudistamme pakastemarjojemme pakkaukset, lue lisää.

viljellyt-marjat-mansikka

Puhtaasti kotimaisia viljeltyjä marjoja

Aitoa yhteistyötä ja kumppanuutta kotimaisen marjan hyväksi

Olemme Suomen suurin toimija kotimaisten viljeltyjen pakastemarjojen osalta. Olemme viljelijöiden omistama yritys, joten arvostamme suuresti viljelijöitä ja ymmärrämme heidän liiketoimintaansa. Meillä on yhteinen tavoite viljelijöiden kanssa: tarjota asiakkaillemme laadukkaita ja terveellisiä marjoja nyt ja tulevaisuudessa. Siksi emme vain osta marjoja suoraan viljelijöiltä, vaan olemme heidän kumppaninsa. Maksamme viljelijöille marjoista reilun sopimushinnan mukaisesti, tarjoamme viljelijöille asiantuntija-apua ja järjestämme vuosittain tapahtumia satokauden alussa ja lopussa.

vastuullisuus-pakkasmarja

Lisäksi huolehdimme viljelysopimuksia tehdessämme, että viljelijä pitää luonnosta ja työntekijöistään hyvää huolta. Vierailemme satokauden aikana sopimusviljelijöidemme luona ja varmistamme, että toiminta tilalla on reilua myös käytännössä. Voit siis nauttia kotimaisia viljeltyjä marjoja sisältäviä tuotteitamme hyvillä mielin – tietäen, että ketään osapuolta marjojen viljelyssä ei ole asetettu ahtaalle.

Marjanviljelyn tulee olla kannattavaa viljelijöille

Teimme ensimmäisenä Suomessa oikeat marjanviljelysopimukset. Meidän mielestämme se on ainoa oikea tapa käydä reilua kauppaa viljelijöiden kanssa. Maksamme marjoista jokaiselle viljelijälle samoin periaattein ja samalla hinnoittelulla. Ostohinta on ajateltu sellaiseksi, että hinta on reilu viljelijälle ja auttaa viljelijää toimimaan mahdollisimman kannattavasti. Sopimuksessa määritetty hinta on takuuhinta, jonka maksamme viljelijälle. Emme rankaise viljelijöitä sanktioilla, jos he eivät pysty jostain syystä toimittamaan meille sopimuksessa sovittua marjamäärää. Asetamme mieluummin sopimuksiin bonustavoitteita, joiden saavuttamisesta palkitsemme viljelijöitä paremmilla kilohinnoilla.

Vastuullisesti viljellyt marjat

Kaikki sopimusviljelijämme noudattavat Laatutarha-ohjeistoa  ja luomumarjamme ovat peräisin luomuvalvotuilta viljelmiltä. Näin tiedät, että ostaessasi kotimaisia, viljeltyjä marjoja sisältäviä tuotteitamme, on marjojen viljelyssä ja poiminnassa on huomioitu työntekijöiden hyvät työolot, marjojen turvallisuus ja mahdollisimman vähäinen ympäristökuormitus.

Tavoitteena hyvät marjat nyt ja tulevaisuudessa

Meiltä sopimusviljelijämme saa viljelyasiantuntija-apua. Oman viljelijäsovelluksemme kautta voimme vuorovaikutteisesti viestiä tärkeistä asioista sopimusviljelijöidemme kanssa. Koska tehtävänämme on turvata kotimaisten marjojen viljely Suomessa myös tulevaisuudessa, kehitämme viljelytyötä yhdessä myös eri marjatahojen kanssa.

Vähentääksemme marjojen hävikkiä ja auttaaksemme viljelijöitä säilyttämään marjojen hyvän laadun, ohjeistamme viljelijöitämme poimimaan ja pakkaamaan marjat oikein ja kauppakestäviin marjapakkauksiin. Tarjoamme viljelijöillemme mahdollisuuden ostaa meiltä oikeanlaiset ja elintarvikepakkaamiseen hyväksytyt pakkaukset järkevään sopimusviljelijähintaan.

Takaisin Vastuullisuus -sivulle