Väriä elämään! Uudistamme pakastemarjojemme pakkaukset, lue lisää.

suurilaajennushanke-pakkasmarja

Laajennushanke valmistuu aikataulussa

40. marjasatokausi avataan uusissa, upeissa tiloissa Suonenjoella!

Laajennus on hiilijalanjäljeltään negatiivinen

Pakkasmarja pakastaa ja jalostaa kotimaisia marjoja Suonenjoella kokonaismäärän ollessa noin 5 miljoonaa kiloa vuodessa. Töitä tehdään yrityksessä tulevalla satokaudella moderneissa tiloissa, joiden rakentamisessa on otettu vahvasti huomioon laatu, turvallisuus ja ympäristö näkökulmat sekä energiatehokkuus.

Varasto-vastaanotto-tuotanto-toimistolaajennushanke on ollut mittava, noin 4000m2 ja se on edennyt valmiiksi täysin suunnitellusti. Laajennushanke alkoi noin vuosi sitten ja uudet tilat otetaan lopullisesti käyttöön toukokuun alussa. Samalla avataan yrityksen 40. marjasatokausi!

parhaat marjat

Tehokkaat viilennys- ja pakastusprosessit takaavat parhaan laadun

Pakkasmarjan tavoitteena on olla paras marjan laadussa ja tähän on panostettu tilojen, prosessien ja kylmätekniikan suunnittelussa. Kylmennysprosessien nopeus ja katkeamattomuus vaikuttaa oleellisesti marjojen laatuun ja kauppakestävyyteen.

Uusien tilojen ansiosta marjat saadaan vastaanotettua suoraan kylmiin tiloihin, mistä ne nopeasti siirretään erittäin tehokkaaseen pakotetun ilmankierron viilennykseen tai pakastukseen. Uudessa kylmälaitoksessa on kapasiteettiä tulevaisuuden entistäkin suurempiin marjamääriin.

aurinkoenergia

Mansikoilla lämmitetään jatkossa myös Suonenjoen kiinteistöjä

Laajennus on hiilijalanjäljeltään negatiivinen

Uusiin tiloihin on valittu energiatehokkaat laitteet ja rakenteet. Käyttämämme sähkö on ollut jo pitkään täysin vihreää ja laajennuksen myötä myös aurinkoenergia on jatkossa laajasti käytössä. Kylmäaineena on CO2, joka on tällä hetkellä ympäristöystävällisin ratkaisu.

Valmistuvan pakkasvaraston kylmäteho on maksimissaan lähes 1000 kW. Kaukolämpöyhteistyöllä Savon Voima ottaa uuden kylmävaraston lauhteet vastaan ja osa siitä on hyödynnettävissä Suonenjoen kaukolämpöverkkoon eli hukkalämmöllä lämmitetään Suonenjoen muitakin kiinteistöjä.

varastotilakasvaa

Toimitusvarmuus, tehokkuus & työturvallisuus paranevat entisestään

Uudet tilat on suunniteltu mahdollisimman kustannustehokkaiksi ja helposti muunneltaviksi eri tarkoituksiin. Lopputuotteiden pakastevarasto kasvaa ja siten toimitusvarmuus paranee entisestään.

Sisäinen logistiikka on hiottu tehokkaammaksi ja työturvallisemmaksi. Myös HTC-jättirekat mahtuvat toimimaan piha-alueella mahdollisimman sujuvasti.

Suuri kiitos yhteistyökumppaneillemme

Kiitos

Kiitämme hankkeen onnistumisesta yhteistyökumppaneitamme: Suonenjoen kaupunki, JAN-TEK Oy, Rakennusliike U.Lipsanen, Caverion, Moduls Oy, Savon voima, rahoittajat ja Ely-keskus. Ely:n tukea tähän hankkeeseen on saatu 25%.

Erityisen suuri kiitos kuuluu meidän omalle investointivastaavallemme, Timo Jalkaselle, hyvin johdetusta hankkeesta!