Smuuti-mustikka-tausta
SMUUTI Mustikka & mustat marjat
smuuti

MUSTIKKA & MUSTAT MARJAT

mustikka-smuuti

Pakkasmarjan SMUUTI jäätelö MUSTIKKA & MUSTAT MARJAT on niin täynnä metsän mustikkaa, että voit melkein kuulla titityyn laulut kesken herkuttelun. Se on puuterisen kuohkeaa metsämustikoista valmistettua jäätelöä, mausteena täyteläisen aromikkaita mustaherukoita ja marja-aroniaa – tosi tosi tosi paljon kuumentamatonta suomalaista marjaa, huikeat 72 %!

72prossaa-mustikka

”Tässä jäätelössä on kaikki tallella, sekä maku että muut luonnon hyvyydet. Kotimaisesta marjasta molemmat”


Tiesitkö?

Alkuperämaa
Suomi

Ainesosat
Suomalainen mustikka (60 %), luomusiirappi, suomalainen mustaherukka, rypsiöljy, sokeri, alfa-syklodestriini, suomalainen marja-aronia, sakeuttamisaineina (johanneksenleipäpuujauhe, guarkumi), suola.

Säilytys
Tuote säilyy pakastelämpötilassa (- 18 °C) pikariin merkittyyn parasta ennen -päivämäärään saakka.

Säilyvyys jääkaapissa
Sulatuksen jälkeen jääkaapissa (+ 5 °C) yhden vuorokauden.
Sulanutta tuotetta ei saa jäädyttää uudelleen.

EAN

6411810042533

Myyntieräkoko

6 prk

Ravintosisältö / 100g

  • energia 710 kJ (170 kcal)
  • rasva 6,3 g
  • josta tyydyttynyttä 0,5 g
  • hiilihydraatti 27 g
  • josta sokereita 21 g
  • ravintokuitu 5,8 g
  • proteiini 0,6 g
  • suola 0,1 g

 


Näin Marja jäätelö syntyi

Coming soon..

Usein kysytyt kysymykset

Tuotetta voidaan kutsua jäätelöksi. Jäätelöitä koskeva vanha Kauppa- ja teollisuusministeriön säädös jäätelöistä (KTM 4/1999) on kumottu 1.7.2012.

Markkinoilla on jo täysin kasviperäisiä vegaanisia jäätelötuotteita, jotka ovat usein valmistettu kookosmaitopohjaan. Halusimme tuoda jäätelökategoriaan mahdollisimman kotimaisen ja marjapohjaisen vaihtoehdon, jossa on hyvin runsaasti marjaa.

Tuote ei muutu nestemäiseksi missään vaiheessa vaan pysyy kuohkean moussemaisena, myös sulaessaan. Sulatuksen jälkeen tuote säilyy jääkaapissa enintään yhden vuorokauden.

Suosittelemme ottamaan pakkauksesta tarvittavan määrän SMUUTI jäätelöä esimerkiksi tarjoiluastiaan ja laittamaan lopun pakkaseen takaisin. Anna astiassa olevan annoksen hiukan sulaa ja nauti!

Sokeri korostaa marjan makua ja antaa tuotteelle rakennetta. Halusimme käyttää SMUUTI jäätelössä mahdollisimman luontaista makeutusvaihtoehtoa ja siksi valitsimme perinteisen sokerin.

Tuotteeseen ei ole lisätty suolaa. Ainesosaluettelossa mainittu suola tulee tuotteeseen luomusiirapin osana ja lainsäädäntö vaatii sen merkitsemisen näkyviin. Marjat sisältävät myös luontaisesti natriumia, joka merkitään ravintosisältötietojen suolamäärään.

Alfa-syklodekstriini on liukoinen kuitu. Sitä valmistetaan entsymaattisesti GMO-vapaasta maissitärkkelyksestä. Alfa-syklodekstriini on EU:ssa hyväksytty uuselintarvikkeeksi. Uuselintarvikkeilla ei ole ollut merkittävää käyttöä elintarvikkeena ennen vuotta 1997. Alfa-syklodekstriinin käyttöä tai määriä ei ole rajoitettu lainsäädännössä, koska se on todettu laajoilla tutkimuksilla turvalliseksi elintarvikkeissa.

Jäätelössä on käytetty sakeuttamisaineena guarkumia ja johanneksenleipäpuujauhetta.

Käytämme sakeuttamisaineita, jotta jäätelöissä on kuohkea rakenne. Sakeuttamisaineiden käyttömäärät ovat mahdollisimman pienet toivotun rakenteen saamiseksi. Ilman sakeuttamisaineita SMUUTI jäätelöt olisivat nestemäisiä ja valuvia. Guarkumi (guar-kasvista jauhettua jauhetta) ja johanneksenleipäpuu jauhettuna antavat jokainen oman erilaisen toivotun rakenteen tuotteelle.

Tuotteet ovat täysin kasvipohjaisia eli ne sopivat kasvisruokavalioon ja vegaaneille. Tuotteet eivät sisällä maitoa ja ne ovat myös laktoosittomia.

SMUUTI jäätelöiden kotimaisia marjoja ei ole kuumennettu valmistuksen yhteydessä ja siksi jäätelöt sisältävät marjojen luontaisia vitamiineja.

SMUUTI Mansikka & punaiset marjat -jäätelö sisältää C-vitamiinia 38 mg/100 g (48 % päivittäisestä saantisuosituksesta). SMUUTI Mustikka & mustat marjat -jäätelö sisältää C-vitamiinia 23 mg/100 g (29 % päivittäisestä saantisuosituksesta).

Päivittäiseksi vitamiinien lähteeksi suosittelemme pakastemarjoja luontaisessa muodossaan.