mansikka&raparperi-SMUUTI-tausta
SMUUTI Mansikka & raparperi
smuuti

MANSIKKA & RAPARPERI

SMUUTI-mansikka&raparperij-jaatelo

Tässä jäätelössä on kuulemma enemmän makua kuin kiusauksia Eedenin puutarhassa. Ihanan kuohkea ja suloisen koukuttava SMUUTI jäätelö MANSIKKA & RAPARPERI on hukalta pelastetuista suomalaisista mansikoista valmistettua jäätelöä, jossa makuparina on kevään raikasta raparperia, suomalaista totta kai. Tämä jäätelö sisältää huimat 72 % kotimaista mansikka ja raparperia. Se on tosi tosi tosi tosi tosi paljon se.

72prossaa-mansikkaa&raparperia

Jäätelön marjoja ei ole kuumennettu, siksi mahtava maku ja muut luonnon hyvyydet ovat visusti tallella!

pelastetuista-masikoista

Hyödynnämme tähän SMUUTI jäätelöön satokauden ylijäämämansikoita, joiden maku on priimaa, mutta ne eivät esimerkiksi kokonsa tai muotonsa puolesta sovellu muihin tuotteisiimme.


Tiesitkö?

Anna SMUUTI jäätelön pehmetä hetki tai sulata sitä mikrossa enintään minuutti ennen herkkuhetkeä.

Alkuperämaa
Suomi

Ainesosat
Suomalainen mansikka (56 %), suomalainen raparperi, luomusiirappi, sokeri, rypsiöljy, alfa-syklodekstriini, vesi, sakeuttamisaineena johanneksenleipäpuujauhe ja guarkumi, suola.

Säilytys
Säilytysohje: Pakastelämpötilassa (-18 °C) purkin pohjaan merkittyyn päivämäärään asti.

Säilyvyys jääkaapissa
Sulatuksen jälkeen jääkaapissa (+ 5 °C) yhden vuorokauden.
Sulanutta tuotetta ei saa jäädyttää uudelleen.

EAN

6411810040539

Myyntieräkoko

6  prk

 

Ravintosisältö / 100g

  • energia 685 kJ (139 kcal)
  • rasva 4,6 g
  • josta tyydyttynyttä 0,3 g
  • hiilihydraatti 23 g
  • josta sokereita 21 g
  • ravintokuitu 3,4 g
  • proteiini 0,4 g
  • suola 0,1 g

 


Näin Marja jäätelö syntyi

coming soon..

 

Usein kysytyt kysymykset

Tuotetta voidaan kutsua jäätelöksi. Jäätelöitä koskeva vanha Kauppa- ja teollisuusministeriön säädös jäätelöistä (KTM 4/1999) on kumottu 1.7.2012.

Markkinoilla on jo täysin kasviperäisiä vegaanisia jäätelötuotteita, jotka ovat usein valmistettu kookosmaitopohjaan. Halusimme tuoda jäätelökategoriaan mahdollisimman kotimaisen ja marjapohjaisen vaihtoehdon, jossa on hyvin runsaasti marjaa.

Tuote ei muutu nestemäiseksi missään vaiheessa vaan pysyy kuohkean moussemaisena, myös sulaessaan. Sulatuksen jälkeen tuote säilyy jääkaapissa enintään yhden vuorokauden.

Suosittelemme ottamaan pakkauksesta tarvittavan määrän SMUUTI jäätelöä esimerkiksi tarjoiluastiaan ja laittamaan lopun pakkaseen takaisin. Anna astiassa olevan annoksen hiukan sulaa ja nauti!

Sokeri korostaa marjan makua ja antaa tuotteelle rakennetta. Halusimme käyttää SMUUTI jäätelössä mahdollisimman luontaista makeutusvaihtoehtoa ja siksi valitsimme perinteisen sokerin.

Tuotteeseen ei ole lisätty suolaa. Ainesosaluettelossa mainittu suola tulee tuotteeseen luomusiirapin osana ja lainsäädäntö vaatii sen merkitsemisen näkyviin. Marjat sisältävät myös luontaisesti natriumia, joka merkitään ravintosisältötietojen suolamäärään.

Alfa-syklodekstriini on liukoinen kuitu. Sitä valmistetaan entsymaattisesti GMO-vapaasta maissitärkkelyksestä. Alfa-syklodekstriini on EU:ssa hyväksytty uuselintarvikkeeksi. Uuselintarvikkeilla ei ole ollut merkittävää käyttöä elintarvikkeena ennen vuotta 1997. Alfa-syklodekstriinin käyttöä tai määriä ei ole rajoitettu lainsäädännössä, koska se on todettu laajoilla tutkimuksilla turvalliseksi elintarvikkeissa.

Jäätelössä on käytetty sakeuttamisaineena guarkumia ja johanneksenleipäpuujauhetta.

Käytämme sakeuttamisaineita, jotta jäätelöissä on kuohkea rakenne. Sakeuttamisaineiden käyttömäärät ovat mahdollisimman pienet toivotun rakenteen saamiseksi. Ilman sakeuttamisaineita SMUUTI jäätelöt olisivat nestemäisiä ja valuvia. Guarkumi (guar-kasvista jauhettua jauhetta) ja johanneksenleipäpuu jauhettuna antavat jokainen oman erilaisen toivotun rakenteen tuotteelle.

Tuotteet ovat täysin kasvipohjaisia eli ne sopivat kasvisruokavalioon ja vegaaneille. Tuotteet eivät sisällä maitoa ja ne ovat myös laktoosittomia.

SMUUTI jäätelöiden kotimaisia marjoja ei ole kuumennettu valmistuksen yhteydessä ja siksi jäätelöt sisältävät marjojen luontaisia vitamiineja.

SMUUTI Mansikka & punaiset marjat -jäätelö sisältää C-vitamiinia 38 mg/100 g (48 % päivittäisestä saantisuosituksesta). SMUUTI Mustikka & mustat marjat -jäätelö sisältää C-vitamiinia 23 mg/100 g (29 % päivittäisestä saantisuosituksesta).

Päivittäiseksi vitamiinien lähteeksi suosittelemme pakastemarjoja luontaisessa muodossaan.