Facebook Pixel

Väriä elämään! Uudistamme pakastemarjojemme pakkaukset, lue lisää.

Satokaudella jokaista tarvitaan

Ostojen, tuoremarjojen ja pakkaustarvikkeiden parissa työskentelevä Marko Ryyttäri on ollut Pakkasmarjalla töissä jo vuodesta 2014 lähtien. ”Pakkasmarjalle haettiin moniosaajaa, joka auttaisi satokaudella marjojen vastaanotossa ja yleisesti myös tuotannossa. Tehtävänkuvani on muotoutunut vuosien varrella ja siihen kuuluu nykyisinkin edelleen marjojen vastaanottoon liittyvät tehtävät satokaudella, mutta myös ympärivuotisia tehtäviä kuten viljelijäyhteistyötä ja pakkaustarvikkeiden ostoa”, Marko kuvailee työtehtäviään.

Satokaudella Marko vastaa tuoremarjojen vastaanotosta yhdessä Terhi Janatuisen kanssa. ”Me huolehdimme, että saamme päivä- ja iltakuormat tehtyä ajallaan. Esimerkiksi aamulla ja päivällä meille tuotujen marjojen tulee olla jo iltapäivällä jatkamassa matkaansa eteenpäin.” Jotta työssä onnistuttaisiin, vaatii se hyvää työnjohtoa: ”Ennen kuin viljelijät alkavat tuoda marjoja, käymme kausityöntekijöiden kanssa päivittäin läpi mitä tehdään: mitä tilauksia on tullut, minkälaisiin pakkauksiin marja pakataan ja niin edelleen. Marjojen vastaanotossa on paljon tehtävää ja usein ryysis. Siksi tarvitsemme uutta tuotannon ja logistiikan moniosaajaa, joka auttaisi minua ja Terhiä ohjaamaan toimintaa ja kausityöntekijöitä.”

Vaikka yksi tuotannon ja logistiikan moniosaajan tärkeimmistä työtehtävistä on satokaudella marjojen vastaanotossa, on hänelle Markon mukaan luvassa ympärivuotinen pesti tuotannon parissa.  Pakkasmarjalla työntekijöiden on mahdollista vaikuttaa omien työtehtäviensä sisältöön, joten vastuut ja tarkemmat työtehtävät voidaan sopia työntekijän kiinnostuksen kohteiden ja osaamisen mukaan.

Työntekijöistä välitetään

Satokausi on Pakkasmarjan toiminnan kannalta yksi vuoden tärkeimmistä tapahtumista, jolloin töitä tehdään uutterasti. ”Satokauden aikana ei voi pitää esimerkiksi heinäkuussa neljää viikkoa putkeen kesälomia. Yksittäisistä viikoista voidaan toki aina sopia,” kuvailee Marko satokauden tärkeyttä. Siitä huolimatta Marko on viihtynyt Pakkasmarjalla erittäin hyvin: ”Vaikka ajoittain joutuu venymään ja joustamaan satokaudella, yritetään Pakkasmarjalla kehittää sitä, että työntekijöillä olisi hyvä olla.” Marko kertoo ja jatkaa ”Parasta Pakkasmarjalla on tämä porukka ja yhteishenki. Tämä on kodikas työpaikka, joka sopii joustaville, avoimen mielen omaaville ja kehittämishaluisille.”