Facebook Pixel

Väriä elämään! Uudistamme pakastemarjojemme pakkaukset, lue lisää.

Aidosti kehittyvä työpaikka

Terhi Janatuinen on työskennellyt Pakkasmarjalla jo parisen kymmentä vuotta. ”Aloitin Pakkasmarjalla satokauden kausitöissä. Yritys ja työnkuvani on kehittynyt niin vinhaa vauhtia eteenpäin, että en edes meinaa muistaa millainen Pakkasmarja oli silloin aikoinaan. Jos tämä yritys ei olisi ollut koko ajan kehityskaaressa, en luultavasti olisi täällä töissä”, yrityksen ja itsensä kehittämisestä nauttiva Terhi kertoo ja jatkaa: ”Nyt olemme siinä pisteessä, että resurssit eivät riitä ja tarvitsemme hyviä tiimikavereita, jotka kehittävät Pakkasmarjaa kanssamme eteenpäin sekä auttavat meitä luomaan uutta.”

Työtä ”hyvistuotteen” parissa

Nykyisin Terhin vastuulle kuuluvat mm. myynti ja markkinointi. Satokaudella Terhi hoitaa tuoremarjakauppaa yhdessä Marko Ryyttärin kanssa. Satokausi on yrityksen toiminnan kannalta tärkeintä aikaa. Silloin Pakkasmarja ottaa vastaan kaikki raaka-aineet ympäri vuoden myytäviin pakastetuotteisiin. Osa marjoista myydään satokaudella tuoreena erilaisissa pakkauksissa. Marjojen satokausi on nykyisin pitkä Suomessakin. Kausi alkaa toukokuussa ja päättyy viimeistään lokakuun loppuun mennessä, tällöin töitä tehdään uutterasti. Uusi henkilö tulisi auttamaan myyntiä sekä satokaudella että ympäri vuoden.

Pakkasmarjan asiakkaita ovat esimerkiksi keskusliikkeet, osuuskaupat, kaupparyhmittymät, tukut sekä teollisuus ja suurkeittiöt. ”Meillä on älyttömän hyvä tuote, jota on ilo myydä ja markkinoida. Ensinnäkin, marjat ovat terveellisiä ja hyvänmakuisia. Toiseksi tarina tuotteiden takana on vastuullinen”, Terhi kuvailee Pakkasmarjan myyntivaltteja.

Vapaus kehittää ja toimia

Vaikka Pakkasmarjalla myyntiä hoitaa Terhin lisäksi tällä hetkellä kaksi muuta henkilöä, yrityksellä ei ole tiettyä valmiiksi luotua tiukkaa sapluunaa, johon uuden myyntipäällikön olisi pakko sopeutua. ”Pakkasmarjaa kuvaa sana kehitys. Haluamme koko ajan viedä asioita eteenpäin. Myynnissä on todella isot kehittämismahdollisuudet ja uusi työkaverimme pääsee vaikuttamaan, miten myyntiä tehdään”, Terhi avaa myyntipäällikön työnkuvaa.

Meillä on mahdollista tehdä paljon erilaisia asioita, kun intoa ja aikaa löytyy. Lisäksi meillä on paljon vapauksia kehittää omaa työnkuvaa ja yritystä. Tämä tuo myös paljon vastuuta.  Erityisesti hän arvostaa Pakkasmarjan työyhteisöä: ”Täällä on mahtavat työkaverit ja tämä on inhimillinen työpaikka. Jokainen saa olla omanlaisensa persoona, ilmapiiri on avoin ja autamme toisiamme.”