Facebook Pixel

Ruispuolukka-herkku

Ruispuolukka-herkku
2 (40%) 1 vote
sokeriton/ei lisättyä, munaton, pähkinätön

Vaikeusaste Helppo
Annosmäärä 1

Tämä syksyinen herkku yhdistää ihanasti rukiiset hapankorput ja pirteät puolukat.

Reseptin on laatinut Kirsti Eskelinen Suonenjoelta.

Valmistus

Laita hapankorput muovipussiin ja hienonna ne kaulimella. Paahda jauhe pannulla ruskeaksi. Sekoita juuri ennen tarjoilua korppujauhe ja puolukkasose. Jaa 3 – 4 annoslasiin. Sekoita kastikkeen ainekset ja nosta lusikalla pinnalle. Norota pinnalle hieman hunajaa.

Ainekset

  • 1 dl hapankorppuja (muruina)
  • 1 pss soseutettuja puolukoita (sokeroituna)

Kastike

  • ½ dl kevytkermaa
  • ½ dl rahkaa
  • 1 rkl juoksevaa hunajaa