Facebook Pixel

Puolukkajäädyke

gluteeniton, munaton, pähkinätön

Vaikeusaste Helppo
Annosmäärä 12

Tähän vain neljän ainesosan jäädykkeeseen tulee ihanan pirteää puolukkaa ja kaveriksi sopii hyvin esimerkiksi kinuskikastike. Voit myös halutessasi valmistaa jäädykkeen muista marjoista.

Reseptin on laatinut Kirsti Eskelinen Suonenjoelta.

Valmistus

Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää maitorahka, soseutetut puolukat ja sokeria maun mukaan. Sekoita tasaiseksi.

Laita seos kylmällä vedellä huuhdeltuun vuokaan. Anna jäätyä pakastimessa 4 – 5 tuntia tai seuraavaan päivään.

Irrota jäädyke kastamalla vuoka kuumaan veteen ja kumoa tarjoiluvadille. Koristele kokonaisilla puolukoilla tai soseraidoilla.

Ainekset

  • 2 dl puolukoita
  • 200 g maitorahkaa
  • 2 dl kuohukermaa
  • 0,5 – 1 dl sokeria

Reseptissä käytetyt tuotteet