Mustaherukkavanukas

Mustaherukkavanukas on maistuva jälkiruoka, joka myös valmistuu nopeasti ja helposti vain neljästä raaka-aineesta.

Reseptin on laatinut Kirsti Eskelinen Suonenjoelta.

 

Ainekset

  • 5 dl maitoa
  • 0,5 dl sokeria
  • 5 rkl maissijauhoja
  • 1 dl Marja Puree Mustaherukkaa

Valmistus

Laita maito, sokeri ja maissijauhot kattilaan ja kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes seos sakenee. Jäähdytä kylmäksi välillä sekoittaen. Lisää noin desilitra Marja Puree Mustaherukkaa ja sekoita vain kerran, jotta seos jää kauniin raidalliseksi.

Nostele annoslaseihin tai jälkiruokamaljoihin ja koristele pienellä mustaherukanlehdellä tai – tertuilla. Tarjoa kylmänä.

Reseptissä käytetyt tuotteet