Ainekset
- 10 cocktailpiirakkaa
Mustaherukka-inkiväärigraavilohi
- 200 g lohifilettä
- 0,5 dl Marja Puree Mustaherukkaa
- 0,5 dl karkeaa merisuolaa
- pala inkivääriä
- pala sitruunaa
- tuoretta rakuunaa (käy myös kuivattu)
Tuorekurkkusalaatti
- 1 dl kurkkua
- 2 rkl silputtua sipulia
- 2 rkl tilliä
- 0,2 dl valkoviinietikkaa
- 1 rkl sokeria
- ½ tl suolaa
Valmistus
Laita lohi muovirasiaan nahka puoli alaspäin. Raasta inkivääriä ja purista siitä kalan päälle noin 2 ruokalusikallista. Seuraavaksi levitä lohen päälle Marja Puree Mustaherukkaa. Leikkaa sitten noin 2 ruokalusikallista rakuuna silppua lohen päälle (tai käytä kuivattua 1 rkl). Levitä lohen päälle suola ja purista noin 3 ruokalusikallista sitruunaa kalan päälle. Peitä rasia ja laita kylmään ja anna olla noin 3 tuntia (aikaa pitää lisätä jos määrä on suurempi).
Leikkaa kurkku ja sipuli tosi pieneksi kuutioksi kulhoon. Hienonna tilli joukkoon. Lisää sekaan etikka, sokeri, suola.
Pyyhi paperilla lohen päältä enimmät suolat ja Pureet pois. Leikkaa lohesta viistottain ohuita viipaleita ja pyöritä ne rullaksi. Laita piirakan päälle lohirulla ja viereen kurkkusalaattia. Lisäksi voit vielä koristella annoksen tillillä.