
Murun ”Paris-Kyoto” -Paris brestit matcha-vadelmatäytteellä
Tämä resepti on suositun leivontaohjelman kuudennelta kaudelta, jaksosta 1. Pakkasmarja oli tällä kaudella pääyhteistyökumppanina ja kunniatehtävänämme oli tarjota valikoima kotimaisia marjatuotteita leipureiden käyttöön. Näissä leivonnaisissa matcha kohtaa aromikkaat kotimaiset vadelmat.
Ainekset
120 ml vettä
120 ml täysmaitoa
110 g voita
3 tl sokeria
½ tl suolaa
190 g Sunnuntai erikoisvehnäjauhoja
4 kananmunaa
Voiteluun
1 kananmuna
Koristeluun
100 g tomusokeria
1 rkl matchaa
Täyte
150 g tuoreita vadelmia
ja leipurinkerma matchalla
1 vaniljatanko
500 ml täysmaitoa
100 g sokeria
4 keltuaista
2 rkl maissitärkkelystä
2 rkl vaniljakreemijauhetta
2 rkl matchaa
2 rkl voita
Valmistusohje
Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
Sekoita kattilassa vesi, maito, voi, sokeri ja suola. Kiehauta.
Lisää jauhot ja vatkaa puuhaarukalla ne voimakkaasti joukkoon.
Laita kattila takaisin hellalle, sekoita ja lämmitä n. neljä minuuttia, kunnes taikinasta muodostuu pallo.
Poista hellalta ja anna jäähtyä n. viisi minuuttia.
Lisää kananmunat yksitellen taikinaan samalla sähkövatkaimella sekoittaen.
Laita taikina pursotuspussiin, jossa on 10 mm pyöreä tylla.
Pursota taikinasta metallisen donitsipellin (10kpl) reikiin 6 kpl isoja palloja niin, että niiden reunat koskettavat.
Voitele kananmunalla.
Paista n. 20-25 minuuttia.
Jäähdytä
Leikkaa puoliksi
Täytä matcha-täytteellä sekä tuoreilla vadelmilla.
Koristele tomusokerilla, johon olet sekoittanut hieman matchaa.
Matcha-täyte
Leikkaa vaniljatanko puoliksi ja raaputa siemenet kattilaan.
Lisää loppu tanko ja maito kattilaan.
Lämmitä maito miedolla lämmöllä kiehumispisteeseen.
Sekoita sokeri, keltuaiset, tärkkelys, jauhe ja siivilöity matcha tasaiseksi vaahdoksi.
Kaada puolet maidosta kananmunaseokseen ja vatkaa.
Kaada tämä seos loppumaitoon, josta olet poistanut vaniljatangot.
Lämmitä seosta matalla lämmöllä n. viisi minuuttia samalla vatkaten.
Lisää lopuksi joukkoon voi ja vatkaa tasaiseksi.
Laita kreemi jäähtymään. Peitä pinta kelmulla.