Väriä elämään! Uudistamme pakastemarjojemme pakkaukset, lue lisää.

paris-brestit-matcha-vadelmataytteella

Murun ”Paris-Kyoto” -Paris brestit matcha-vadelmatäytteellä

Tämä resepti on suositun leivontaohjelman kuudennelta kaudelta, jaksosta 1. Pakkasmarja oli tällä kaudella pääyhteistyökumppanina ja kunniatehtävänämme oli tarjota valikoima kotimaisia marjatuotteita leipureiden käyttöön. Näissä leivonnaisissa matcha kohtaa aromikkaat kotimaiset vadelmat.

KoSuLe_MTV3

Muru Vähänikkilä

Koko Suomi leipoo

Taidonnäytereseptit

  • Keskitaso

Ainekset

120 ml  vettä

120 ml  täysmaitoa

110 g  voita

3 tl  sokeria

½ tl  suolaa

190 g  Sunnuntai erikoisvehnäjauhoja

4  kananmunaa

Voiteluun

1  kananmuna

Koristeluun

100 g  tomusokeria

1 rkl  matchaa

Täyte

150 g  tuoreita vadelmia

ja leipurinkerma matchalla

1  vaniljatanko

500 ml  täysmaitoa

100 g  sokeria

4  keltuaista

2 rkl maissitärkkelystä

2 rkl  vaniljakreemijauhetta

2 rkl  matchaa

2 rkl  voita

Valmistusohje

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.

Sekoita kattilassa vesi, maito, voi, sokeri ja suola. Kiehauta.

Lisää jauhot ja vatkaa puuhaarukalla ne voimakkaasti joukkoon.

Laita kattila takaisin hellalle, sekoita ja lämmitä n. neljä minuuttia, kunnes taikinasta muodostuu pallo.

Poista hellalta ja anna jäähtyä n. viisi minuuttia.

Lisää kananmunat yksitellen taikinaan samalla sähkövatkaimella sekoittaen.

Laita taikina pursotuspussiin, jossa on 10 mm pyöreä tylla.

Pursota taikinasta metallisen donitsipellin (10kpl) reikiin 6 kpl isoja palloja niin, että niiden reunat koskettavat.

Voitele kananmunalla.

Paista n. 20-25 minuuttia.

Jäähdytä

Leikkaa puoliksi

Täytä matcha-täytteellä sekä tuoreilla vadelmilla.

Koristele tomusokerilla, johon olet sekoittanut hieman matchaa.

 

Matcha-täyte

Leikkaa vaniljatanko puoliksi ja raaputa siemenet kattilaan.

Lisää loppu tanko ja maito kattilaan.

Lämmitä maito miedolla lämmöllä kiehumispisteeseen.

Sekoita sokeri, keltuaiset, tärkkelys, jauhe ja siivilöity matcha tasaiseksi vaahdoksi.
Kaada puolet maidosta kananmunaseokseen ja vatkaa.

Kaada tämä seos loppumaitoon, josta olet poistanut vaniljatangot.

Lämmitä seosta matalla lämmöllä n. viisi minuuttia samalla vatkaten.

Lisää lopuksi joukkoon voi ja vatkaa tasaiseksi.

Laita kreemi jäähtymään. Peitä pinta kelmulla.

 

 

 

Reseptissä käytetyt tuotteet