kiinanruusu-mocktail

Markun Hedelmäiset kiinanruusu-moctailit

Tämä resepti on suositun leivontaohjelman kuudennelta kaudelta, jaksosta 2. Pakkasmarja oli tällä kaudella pääyhteistyökumppanina ja kunniatehtävänämme oli tarjota valikoima kotimaisia marjatuotteita leipureiden käyttöön. Näissä värikkäissä moctail-leivoksissa on tuoreita mansikoita ja vadelmia sekä pakastekarpaloita.

KoSuLe_MTV3

Markku Ellala

Koko Suomi leipoo

Taidonnäytereseptit

  • Keskitaso

Ainekset

Pohja

Marsipaania  50 g

Kananmunia  4 kpl

Keltuaisia  3 kpl

Sokeria  125 g

Sunnuntai erikoisvehnäjauhoja  175 g

Voita  50 g

 

Täyte ja kostutus              

Vispikermaa  ½ l

Mascarpone- juustoa  100 g

Vadelmia, tuoreita  2 dl

Mansikoita, tuoreita  2 dl

Karpaloita, pakaste  1 ½ dl

Limetti  3 kpl

Ananasrenkaita omassa liemessä  2 kpl

Mintun lehtiä tuoreita  1 pieni nippu

Schweppes Russchian juomaa   1 kpl 0,33 litran lasipullo

Tomusokeria  200 g

Hyytelösokeria  100 g

Vettä  2 dl

Valmistusohje

Pohja

  • Vatkaa kattilassa kuuman levyn päällä marsipaani, munat, keltuaiset ja sokeri tasaiseksi seokseksi
  • Sekoita joukkoon siivilöidyt jauhot ja sulatettu voi
  • Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paista 170 asteessa 20 minuuttia.
  • Nosta pohja jäähtymään

Täyte ja kostutus

  • Laita muovikupin pohjalle kaksi limettiä lohkoina, karpaloita ½ dl ja mintun lehtiä. Painele voimakkaasti muovisella cocktailnuijalla hedelmät ja marjat rikki. Lisää Russchian juomaa 4 dl, niin saat mocktailin kostutusmehun. Siivilöi mehu.
  • Vaahdota kerma, lisää mascarponejuusto ja siivilöity tomusokeri joukkoon. Sekoita
  • Lisää pari vadelmaa haarukalla muserrettuna joukkoon.
  • Leikkaa leivospohja kahteen osaan
  • Kostuta leivoksen toinen pohja mehulla reilusti
  • Lisää kermaseosta 1 cm kerros
  • Pilko n. puolet marjoista ja hedelmistä kerman päälle
  • Nosta toinen kerros päälle ja kostuta se reilusti
  • Leikkaa levystä 12 leivosta pyöreällä formulla halkaisija 4 cm.
  • Kuorruta tähtityllalla kermaa keskelle 2 cm korkea ruusuke hedelmiä varten
  • Asettele loput hedelmät ja marjat leivosten päälle erilaisilla asetteluilla.
  • Jaa kermaseos kolmeen osaan ja värjää pastaväreillä keltaiseksi, punaiseksi ja siniseksi.
  • Laita kukin väri pursotinpussiin ja pussienkärkeen reikä.
  • Laita tähtitylla tyhjän pursottimen päähän ja kolme väripursotinta pussiin sisään.
  • Tee kolmiväripursotusta leivosten päälle hedelmien viereen ja väliin
  • Nosta joku hedelmä pääosaan, esim. ananas, mansikan puolikas tai limettisiivun puolikas.
  • Jäähdytä leivosten pinta ja laita hyytelösokerikiille hedelmien päälle.
  • Lisää lopuksi mintunlehtikoriste leivoksen päälle

Reseptissä käytetyt tuotteet