
Markun Hedelmäiset kiinanruusu-moctailit
Tämä resepti on suositun leivontaohjelman kuudennelta kaudelta, jaksosta 2. Pakkasmarja oli tällä kaudella pääyhteistyökumppanina ja kunniatehtävänämme oli tarjota valikoima kotimaisia marjatuotteita leipureiden käyttöön. Näissä värikkäissä moctail-leivoksissa on tuoreita mansikoita ja vadelmia sekä pakastekarpaloita.
Ainekset
Pohja
Marsipaania 50 g
Kananmunia 4 kpl
Keltuaisia 3 kpl
Sokeria 125 g
Sunnuntai erikoisvehnäjauhoja 175 g
Voita 50 g
Täyte ja kostutus
Vispikermaa ½ l
Mascarpone- juustoa 100 g
Vadelmia, tuoreita 2 dl
Mansikoita, tuoreita 2 dl
Karpaloita, pakaste 1 ½ dl
Limetti 3 kpl
Ananasrenkaita omassa liemessä 2 kpl
Mintun lehtiä tuoreita 1 pieni nippu
Schweppes Russchian juomaa 1 kpl 0,33 litran lasipullo
Tomusokeria 200 g
Hyytelösokeria 100 g
Vettä 2 dl
Valmistusohje
Pohja
- Vatkaa kattilassa kuuman levyn päällä marsipaani, munat, keltuaiset ja sokeri tasaiseksi seokseksi
- Sekoita joukkoon siivilöidyt jauhot ja sulatettu voi
- Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paista 170 asteessa 20 minuuttia.
- Nosta pohja jäähtymään
Täyte ja kostutus
- Laita muovikupin pohjalle kaksi limettiä lohkoina, karpaloita ½ dl ja mintun lehtiä. Painele voimakkaasti muovisella cocktailnuijalla hedelmät ja marjat rikki. Lisää Russchian juomaa 4 dl, niin saat mocktailin kostutusmehun. Siivilöi mehu.
- Vaahdota kerma, lisää mascarponejuusto ja siivilöity tomusokeri joukkoon. Sekoita
- Lisää pari vadelmaa haarukalla muserrettuna joukkoon.
- Leikkaa leivospohja kahteen osaan
- Kostuta leivoksen toinen pohja mehulla reilusti
- Lisää kermaseosta 1 cm kerros
- Pilko n. puolet marjoista ja hedelmistä kerman päälle
- Nosta toinen kerros päälle ja kostuta se reilusti
- Leikkaa levystä 12 leivosta pyöreällä formulla halkaisija 4 cm.
- Kuorruta tähtityllalla kermaa keskelle 2 cm korkea ruusuke hedelmiä varten
- Asettele loput hedelmät ja marjat leivosten päälle erilaisilla asetteluilla.
- Jaa kermaseos kolmeen osaan ja värjää pastaväreillä keltaiseksi, punaiseksi ja siniseksi.
- Laita kukin väri pursotinpussiin ja pussienkärkeen reikä.
- Laita tähtitylla tyhjän pursottimen päähän ja kolme väripursotinta pussiin sisään.
- Tee kolmiväripursotusta leivosten päälle hedelmien viereen ja väliin
- Nosta joku hedelmä pääosaan, esim. ananas, mansikan puolikas tai limettisiivun puolikas.
- Jäähdytä leivosten pinta ja laita hyytelösokerikiille hedelmien päälle.
- Lisää lopuksi mintunlehtikoriste leivoksen päälle