Facebook Pixel

Marjainen kaurapiirakka Luomu Pureella

gluteeniton, maidoton, munaton

Vaikeusaste Keskitaso
Annosmäärä 9

Tämä marjainen piirakka vie kielen mennessään! Vaneljan ja Tuulian laatimalla reseptillä valmistat ihanan, gluteenittoman herkun, joka hurmaa niin kahvipöydässä kuin jälkiruokanakin.

Valmistus

Lämmitä uuni 175 asteeseen. Suojaa vuoka leivinpaperilla.

Sekoita kulhossa kaurahiutaleet, mantelijauhot, kookossokeri, sitruunankuoriraaste, leivinjauhe, kardemumma ja suola. Sekoita joukkoon sula kookosöljy ja hunaja. Painele noin ⅔ seoksesta tiiviisti vuoan pohjalle (vuoan koko: 20 x 20 cm).

Valmista täyte. Sekoita kulhossa Luomu Puree marjasekoitus, marjat ja vaniljauute. Levitä marjaseos vuokaan pohjataikinan päälle. Ripottele pinnalle jäljelle jäänyt murutaikina.

Paista noin 25 – 30 minuuttia, kunnes paistoksen pinta on saanut kullanruskean sävyn. Ota uunista ja anna jäähtyä täysin. Leikkaa paloiksi, ripottele päälle mustikoita ja syötäviä kukkia ja tarjoa. Säilytä jääkaapissa.

Ainekset

Taikina

  • 3 dl kaurahiutaleita
  • 2 dl mantelijauhoja (tai muita gluteenittomia jauhoja)
  • 0,5 dl kookossokeria
  • 1 tl sitruunankuorta raastettuna
  • ½ tl leivinjauhetta
  • ½ tl kardemummaa
  • hyppysellinen merisuolaa
  • 2 dl sulaa kookosöljyä
  • 3 rkl kotimaista hunajaa

Täyte

  • 1 dl mustikoita tai muita kokonaisia marjoja makuusi
  • 1 prk Luomu Puree marjasekoitusta
  • 1 tl vaniljauutetta

Pinnalle

  • mustikoita
  • syötäviä kukkia