
Marjahyytelö
Valmista kotimaisista pakastemarjoista hetkessä kolmen raaka-aineen raikas jälkiruoka. Koska itse marjoja ei tässä ohjeessa kuumenneta, marjojen C-vitamiinikin säilyy. Kruunaa jälkiruoka esimerkiksi kermavaahdolla tai soijavispillä.
Tämä resepti on Suonenjoen Yhtenäiskoulun kotitaloustunneilta.
Ainekset
- 4 dl marjoja, tuore tai pakaste
- 4 dl marjamehua
- 1 dl hyytelösokeria
Valmistus
Jaa marjat annosmaljoihin. Kiehauta mehu kattilassa. Lisää hyytelösokeri vähitellen koko ajan sekoittaen, kunnes liemi kirkastuu. Kaada kuuma liemi hitaasti marjojen päälle. Hyydytä hetki. Jäähdytä jääjaapissa ennen tarjoilua. Koristele halutessasi kermavaahdolla ja sitruunamelissalla.