Mansikkahyytelökakku
Tämä hyytelökakku sopii erinomaisesti kesän juhlapöytiin.
Reseptin on laatinut Kirsti Eskelinen Suonenjoelta.
Vaativa
Ainekset
Pohja
- 2 kananmunaa
- 1 dl sokeria
- ½ dl vehnäjauhoja
- ½ dl perunajauhoja
- ½ tl leivinjauhetta
Täyte
- 200 g maitorahkaa
- 3 dl kuohukermaa
- 2 prk (400g) Marja Puree Mansikkaa
- ½ dl sokeria
- 4 liivatelehteä
Valmistus
Vaahdota kananmunat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää kananmunavaahtoon. Kaada voideltuun ja leivitettyyn vuokaan, joka on halkaisijaltaan noin 24 – 25 cm. Kypsennä 175 asteessa 25 minuuttia.
Laita liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään. Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää rahka ja sokeri. Ota seosta sivuun pintaa varten noin 1 ½ desilitraa.
Kokoa kakku irtopohjavuoassa tai laita kakkupohjan ympärille leivinpaperisuikale. Levitä jäähtyneen pohjan päälle Marja Puree Mansikkaa noin 1 desilitra. Jätä ½ desilitraa pinnan koristelua varten.
Sekoita loppu Marja Puree ja toinen purkillinen Marja Puree Mansikkaa rahkakerman joukkoon. Liuota liivatelehdet 3 ruokalusikkaan kuumaa maitoa ja sekoita jäähtyneenä kerma-mansikkaseokseen. Kaada täyte pohjalevylle ja anna hyytyä kylmässä.
Levitä rahkakerma kakun pinnalle ja raidoita mansikkasoseella pursottimen tai veitsen avulla juovitellen. Koristele halutessasi mansikoilla ja huuhdotuilla mansikanlehdillä.