Mansikkahyytelökakku

Tämä hyytelökakku sopii erinomaisesti kesän juhlapöytiin.

Reseptin on laatinut Kirsti Eskelinen Suonenjoelta.

Vaativa

Ainekset

Pohja

  • 2 kananmunaa
  • 1 dl sokeria
  • ½ dl vehnäjauhoja
  • ½ dl perunajauhoja
  • ½ tl leivinjauhetta

Täyte

  • 200 g maitorahkaa
  • 3 dl kuohukermaa
  • 2 prk (400g) Marja Puree Mansikkaa
  • ½ dl sokeria
  • 4 liivatelehteä

Valmistus

Vaahdota kananmunat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää kananmunavaahtoon. Kaada voideltuun ja leivitettyyn vuokaan, joka on halkaisijaltaan noin 24 – 25 cm. Kypsennä 175 asteessa 25 minuuttia.

Laita liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään. Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää rahka ja sokeri. Ota seosta sivuun pintaa varten noin 1 ½ desilitraa.

Kokoa kakku irtopohjavuoassa tai laita kakkupohjan ympärille leivinpaperisuikale. Levitä jäähtyneen pohjan päälle Marja Puree Mansikkaa noin 1 desilitra. Jätä ½ desilitraa pinnan koristelua varten.

Sekoita loppu Marja Puree ja toinen purkillinen Marja Puree Mansikkaa rahkakerman joukkoon. Liuota liivatelehdet 3 ruokalusikkaan kuumaa maitoa ja sekoita jäähtyneenä kerma-mansikkaseokseen. Kaada täyte pohjalevylle ja anna hyytyä kylmässä.

Levitä rahkakerma kakun pinnalle ja raidoita mansikkasoseella pursottimen tai veitsen avulla juovitellen. Koristele halutessasi mansikoilla ja huuhdotuilla mansikanlehdillä.

Reseptissä käytetyt tuotteet

Katsotuimmat reseptit