
Mansikka & tyrni juustokakku
Tämä kakku hurmaa jo värillään! Jännittävä mansikan ja tyrnin makuyhdistelmä saa lisää lämpöä kanelista. Mansikka pehmentää sopivasti tyrnin vahvaa makua. Valloittava kakku esimerkiksi kahvipöytään tai teehetkeen. Marja Pureet valmistetaan kylmäsoseuttamalla kotimaiset marjat, jotta marjojen luontainen C-vitamiini säilyy tuotteissa.
Ainekset
Pohja
- 50 g voita
- 170 g bastogne-keksejä
Täyte
- 4 dl kuohukermaa tai kevyempää vaahtoutuvaa kermaa
- 2 dl kreikkalaista jogurttia
- 1 dl tomusokeria
- 1 prk maustamatonta tuorejuustoa
- 1 prk (200 g) Marja Puree Mansikka & Tyrniä
- ½ tl kanelia
- 5 liivatelehteä
Koristeeksi
- 1/2 prk (100 g) Marja Puree Mansikka & Tyrniä
- Syötäviä kukkia / ruusuja / valkosuklaalastuja
Valmistus
Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (20 – 22 cm) pohjalle. Hienonna keksit tasaiseksi muruksi esimerkiksi tehosekoittimella (tai laita keksit muovipussiin ja kaulitse muruiksi pussin läpi). Sekoita sulanut voi keksimurun joukkoon. Painele seos vuoan pohjalle ja laita vuoka hetkeksi jääkaappiin.
Laita liivatevedet 10 minuutiksi kylmään veteen. Vatkaa kerma ja tomusokeri vaahdoksi. Sekoita vaahdon joukkoon jogurtti. Laita ½ desilitraa vettä kattilaan ja kuumenna se kiehuvaksi. Purista liivatelehdet vedestä ja sulata ne pieneen määrään kuumaa vettä. Sekoita kulhossa hieman jäähtynyt liivateseos tuorejuuston joukkoon. Sekoita kermajogurttiseos varovasti joukkoon.
Sekoita kaneli Marja Pureen joukkoon ja lisää se muun täytteen pinnalle. Kääntele kevyesti, jotta seos marmoroituu mutta älä sekoita. Vuoraa vuoan reunat leivinpaperisuikaleilla. Kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa noin 8 tuntia.
Irrota kakku varovasti vuoasta ja siirrä tarjoiluvadille. Kaada pinnalle noin ½ prk Marja Puree mansikka & tyrniä ja levitä ohuelti kakulle kauniin oranssi pinta (liian paksu kerros voi alkaa valua). Voit koristella kakun esim. syötävillä kukilla / ruusuilla / valkosuklaalastuilla.