Mansikka-raparperivanukas
Tämä kuohkea mansikka-raparperivanukas, jossa yhdistyy mansikan makeus ja raparperin hapokkuus, on mainio herkku jälkiruoaksi kesäpöytiin. Uskaliaat voivat kokeilla tätä myös muiden Marja Pureiden kanssa.
Reseptin on laatinut Kirsti Eskelinen Suonenjoelta.
Helppo
Ainekset
- 2 dl Marja Puree Mansikkaa
- 2 dl raparperisosetta (sokeroitua)
- 2 kpl liivatelehteä
- tilkka mansikkamehua
Valmistus
Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä ja sulata ne tilkassa (2 rkl) kiehuvaa mansikkamehua. Laita ainekset tehosekoittimeen. Anna käydä noin minuutin verran, jotta seos kuohkeutuu ja vaalenee. Lisää tarvittaessa sokeria. Laita annoslaseihin. Koristele halutessasi valkoisilla tai vaaleanpunaisilla herukoilla. Tarjoile kylmänä.