Mainiot Marjadipit

Marjaisat dipit ilahduttavat kauniilla väreillään ja pikanteilla mauillaan. Dipeissä yleisesti käytetyt sitruuna tai lime on näissä unohdettu, sillä dippeihin on käytetty trendikkäästi kotimaisia Pakkasmarjan marjoja: mansikkaa, tyrniä, mustaherukkaa ja punaherukkaa. Myös Marjapyreet toimivat hyvin – niitä käytettäessä sokeria ei tarvitse lisätä dippiin. Kun käytät maustavia aineita, kuten chiliä, tarkista sen vahvuus ja lisää varovasti mieltymystesi mukaan.

Helppo

Ainekset

MANSIKKA-TYRNI-CHILIDIPPI

100 g  Marja Puree Mansikkaa & Tyrni tai Pakkasmarjan Kaksi marjaa –Mansikka & Tyrniä (½ pss)

2 dl  turkkilaista tai bulgarian jogurttia (n. 200 g)

1–2 rkl  sokeria (jos puree, ei tarvita)

1/3–1 tl  chilijauhetta (vahvaa hyvin vähän, mietoa enemmän)

n. ½ tl  (mineraali)suolaa

½ dl  tuoretta basilikasilppua

 

MUSTAHERUKKA-SALMIAKKIDIPPI

100 g  Marja Puree Mustaherukkaa tai Pakkasmarjan Mustaherukkaa (½ pss)

1 tlk  kaurafraichea tai -kermaviiliä (n. 200 g)

1 rkl  salmiakkimixeriä (esim. Apteekin salmiakki)

1–2 rkl  sokeria (jos puree, ei tarvita)

½ tl  rouhittua mustapippuria

(⅓ tl  (mineraali)suolaa)

 

PUNAHERUKKA-SAVUPAPRIKADIPPI

100 g  Pakkasmarjan Punaherukkaa (½ pss)

1 tlk  kermaviiliä (n. 200 g)

1 tl  savupaprikajauhetta

¼ tl  jauhettua maustepippuria

½ tl  rouhittua mustapippuria

n. 2 rkl ruokokidesokeria

n. ½ tl (mineraali)suolaa

Mikäli käytät pakastemarjoja, sulata niitä vähän ja soseuta mikserillä, sauvasekoittimella tai haarukalla. Valmista dipit sekoittamalla soseuttamasi marjat tai Marja Puree ja muut aineet keskenään. Lisää maustavat vähitellen, jolloin voit maistella sopivan voimakkuuden. Säilytä dipit viileässä, jos valmistat ne etukäteen tai niitä jää.

Tarjoile herkulliset marjadipit yksittäin tai dippibaarina tikku-(lohko)vihannesten, sipsien ja muiden snacksien kanssa. Dipit sopivat myös kypsien ja kuumien grilli ja street food -ruokien seuraksi, kuten ranskalaisten, peruna- tai bataattilohkojen, broilerinsiipien, makkaran tai vaikkapa muikkujen kanssa tarjottavaksi.

Reseptin luoja

Resepti:

Arja Elina Laine

kotitalousopettaja-yrittäjä, ruokakirjailija ja -viestijä, ruokasisältöjen tuottaja ja kouluttaja

www.ruokaviestinta.fi

”Olen suunnitellut tuhansia pidettyjä, kansantajuisia ruoka- ja leivontareseptejä aina ideoinnista reseptivihkosiin, verkkosivuille, videoille sekä televisio- ja radio-ohjelmiin. Viime aikoina olen tehnyt ruokakirjoja ja nyt on jo kolmas tietoteos syntymässä. Aiemmat kirjani ovat 2020 ilmestyneet KAURA-kirja ja LEIPÄ-kirja (#kaurakirja, #leipäkirja). Seuraa nyt testattuja reseptejäni myös tämän Pakkasmarjan sivun kautta.”

 

Reseptissä käytetyt tuotteet

Katsotuimmat reseptit