Mainiot Marjadipit
Marjaisat dipit ilahduttavat kauniilla väreillään ja pikanteilla mauillaan. Dipeissä yleisesti käytetyt sitruuna tai lime on näissä unohdettu, sillä dippeihin on käytetty trendikkäästi kotimaisia Pakkasmarjan marjoja: mansikkaa, tyrniä, mustaherukkaa ja punaherukkaa. Myös Marjapyreet toimivat hyvin – niitä käytettäessä sokeria ei tarvitse lisätä dippiin. Kun käytät maustavia aineita, kuten chiliä, tarkista sen vahvuus ja lisää varovasti mieltymystesi mukaan.
Helppo
Ainekset
MANSIKKA-TYRNI-CHILIDIPPI
100 g Marja Puree Mansikkaa & Tyrni tai Pakkasmarjan Kaksi marjaa –Mansikka & Tyrniä (½ pss)
2 dl turkkilaista tai bulgarian jogurttia (n. 200 g)
1–2 rkl sokeria (jos puree, ei tarvita)
1/3–1 tl chilijauhetta (vahvaa hyvin vähän, mietoa enemmän)
n. ½ tl (mineraali)suolaa
½ dl tuoretta basilikasilppua
MUSTAHERUKKA-SALMIAKKIDIPPI
100 g Marja Puree Mustaherukkaa tai Pakkasmarjan Mustaherukkaa (½ pss)
1 tlk kaurafraichea tai -kermaviiliä (n. 200 g)
1 rkl salmiakkimixeriä (esim. Apteekin salmiakki)
1–2 rkl sokeria (jos puree, ei tarvita)
½ tl rouhittua mustapippuria
(⅓ tl (mineraali)suolaa)
PUNAHERUKKA-SAVUPAPRIKADIPPI
100 g Pakkasmarjan Punaherukkaa (½ pss)
1 tlk kermaviiliä (n. 200 g)
1 tl savupaprikajauhetta
¼ tl jauhettua maustepippuria
½ tl rouhittua mustapippuria
n. 2 rkl ruokokidesokeria
n. ½ tl (mineraali)suolaa
Mikäli käytät pakastemarjoja, sulata niitä vähän ja soseuta mikserillä, sauvasekoittimella tai haarukalla. Valmista dipit sekoittamalla soseuttamasi marjat tai Marja Puree ja muut aineet keskenään. Lisää maustavat vähitellen, jolloin voit maistella sopivan voimakkuuden. Säilytä dipit viileässä, jos valmistat ne etukäteen tai niitä jää.
Tarjoile herkulliset marjadipit yksittäin tai dippibaarina tikku-(lohko)vihannesten, sipsien ja muiden snacksien kanssa. Dipit sopivat myös kypsien ja kuumien grilli ja street food -ruokien seuraksi, kuten ranskalaisten, peruna- tai bataattilohkojen, broilerinsiipien, makkaran tai vaikkapa muikkujen kanssa tarjottavaksi.