vadelma-suklaa-tartaletit

Lean Kookos-vadelma-suklaatartaletit

Tämä resepti on suositun leivontaohjelman kuudennelta kaudelta, jaksosta 1. Pakkasmarja oli tällä kaudella pääyhteistyökumppanina ja kunniatehtävänämme oli tarjota valikoima kotimaisia marjatuotteita leipureiden käyttöön. Näissä suloisissa tartaleteissa maistuu kotimainen vadelma.

KoSuLe_MTV3

Lea Kinnunen

Koko Suomi leipoo

Taidonnäytereseptit

  • Keskitaso
  • 12 kpl annosta

Ainekset

Tartalettipohja

200 g  huoneenlämpöistä voita
100 g  sokeria
250 g  Sunnuntai erikoisvehnäjauhoja
50 g  tummaa kaakaojauhetta

Vadelmahillo

150 g  vadelmia (pakaste), Pakkasmarja
75 g  hillosokeria

Kookosvaahto

750 g kookoskermaa (Pirkka parhaat)
1 rkl sokeria
2 tl  vaniljasokeria

Muropohjien päälle

100 g  tummaa suklaata

Koristeeksi

150 g  tuoreita vadelmia
50g  tummaa suklaata

Valmistusohje

Tartalettipohja

  1. Vaahdota voi ja sokeri keskenään.
  2. Sekoita jauhot ja kaakaojauhe toisessa kulhossa.
  3. Siivilöi ja sekoita jauhoseos voi-sokerivaahtoon muutamassa erässä. Varo sekoittamasta liikaa, ettei taikinaan muodostu sitkoa. Valmis taikina on hyvin murumaista.
  4. Painele taikina ohuesti tartalettivuokien reunoille ja pistele haarukalla pohjaan reikiä. Laita pohjat hetkeksi kylmään ennen paistoa.
  5. Paista 175 asteessa noin 12-14 minuuttia.
  6. Painele pohjia paiston jälkeen varovasti tasaisemmiksi esimerkiksi lusikan avulla.
  7. Hetken jäähdytyksen jälkeen kumoa tartalettipohjat ritilälle jäähtymään.

Vadelmahillo

  1. Mittaa vadelmat kattilaan ja lämmitä höyryäviksi.
  2. Lisää sekaan sokeri, kiehauta ja keitä liedellä noin 10 minuuttia tai kunnes hillo alkaa hyytyä
  3. Jäähdytä hillo kylmässä vesihauteessa.

Kookosvaahto

  1. Aseta kookoskerma jääkaappiin jähmettymään yön yli (huom! Tämä täytyy tehdä etukäteen). Säilytä purkkia ylösalaisin, jotta mahdollinen neste valuu purkin yläosaan.
  2. Avaa purkki ja kaada mahdollinen neste pois. Kaada kerman kiinteä osa vatkauskulhoon.
  3. Mausta kookoskerma sokereilla ja vatkaa kuohkeaksi vaahdoksi. Laita pursotinpussiin, jossa on iso kukkatylla (Wilton 1B kaltainen). Nosta jääkaappiin odottamaan koristelua.

Leivosten kokoaminen

  1. Sulata suklaa mikrossa ja sivele sitä valmiiden tartalettipohjien sisäpinnalle ohuelti. Nosta hetkeksi kylmään kovettumaan.
  2. Laita pohjalle ohut kerros vadelmahilloa.
  3. Pursota vaahdotettua kookoskermaa hillon päälle ruusumaiseen muotoon. Käytä kuvion aikaansaamiseksi isoa tähtityllaa.
  4. Valmista suklaasta koristeet temperoimalla suklaa ja pursottamalla siitä 1mm pyöreällä tyllalla sydämiä. Asettele leivoksen keskelle tuoreita vadelmia ja suklaasydämiä.

 

Reseptissä käytetyt tuotteet