
Kuningaspuuro
Kuningas-marjasekoituksesta ja ruisjauhoista taiot herkullisen ja kuohkean puuron arjen välipalahetkeen. Sitruunainen vaniljavaahto kruunaa annoksen – tätä voisi tarjota koko hoviväelle!
Jos et tarvitse kerralla kuutta annosta, puuro ja vaniljavaahto säilyvät hyvin jääkaapissa muutaman vuorokauden ajan. Voit lämmittää puuroa myös mikrossa ja nauttia sen maidon kanssa.
Ainekset
Puuro:
1 pss Kuningas-marjasekoitusta (250g)
5 dl vettä
1 dl sokeria
1,5 dl ruisjauhoa
Päälle:
2,5 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
1 sitruunan raastettu kuori
Valmistusohje
Mittaa marjasekoitus, vesi ja sokeri kattilaan.
Kiehauta seos ja vatkaa ruisjauhot huolellisesti joukkoon.
Pienennä levyn lämpö aivan minimiin (rautalevyn saat jo sulkea) ja anna puuron hautua kannen alla 40-45 min. ajan. Voit tarkistaa hautumisajan myös käyttämäsi jauhopussin kyljestä. Käy vispaamassa puuroa pari kertaa hautumisen aikana.
Kun puuro on valmis, jäähdytä se jääkaappikylmäksi ja vatkaa se sen jälkeen sähkövatkaimella kuohkeaksi n. parin minuutin ajan.
Pese sitruuna oikein lämpimällä vedellä ja kuivaa.
Vaahdota jääkaappikylmä vaniljakastike mahdollisimman jämäkäksi vaahdoksi ja raasta sitruunankuori joukkoon. Sekoita.
Annostele puuro kuuteen (6) jälkiruokamaljaan ja lisää sitruunavaniljavaahto rennosti päälle.