
Katjan rakkaus-brita
Tämä resepti on suositun leivontaohjelman kuudennelta kaudelta, jaksosta 1. Pakkasmarja oli tällä kaudella pääyhteistyökumppanina ja kunniatehtävänämme oli tarjota valikoima kotimaisia marjatuotteita leipureiden käyttöön. Tämä sydämen muotoinen britakakku koristellaan ihanilla kotimaisilla tuoreilla marjoilla.
Ainekset
Pohja
250 g voi
2 dl sokeria
4 kpl keltuaista
3 dl Sunnuntai erikoisvehnäjauhoja
4 tl maito
Britamarenki
4 kpl valkuaista
3 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
Täyte
4 dl vispikerma
200 g maitorahka
0,5 dl sokeria
1 kpl sitruunan raastettu kuori+mehu
3 kpl passionhedelmälihaa
Leivinpaperin voiteluun
Öljyä
1.koriste
100 g mantelilastu
20 g voi
30 g sokeria
2.koriste
400 g mansikoita (tuore)
125 g vadelma (tuore)
125 g pensasmustikka
syötäviä orvokin kukkia
Valmistusohje
- Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi
- Lisää keltuaiset yksitellen hyvin sekoittaen
- Sekoita vehnäjauho ja leivinjauhe keskenään
- Lisää vaahtoon vuorotellen jauhoseosta ja maitoa
- Piirrä leivinpaperiin sydämen muotoinen malli ja levitä öljyä kuvan päälle.
- Jaa taikina kahdelle piirretylle sydämelle
- Tee marenki vatkaten ensiksi valkuaisia vähän ja lisää erissä sokeri
- Vatkaa niin pitkään, kunnes marenki on kiiltävää
- Lisää ripaus suolaa
- Levitä marenki taikinan päälle
- Paista uunin keskitasolla 180 asteessa noin 20 min.
- Paahda mantelit pannulla sokereiden ja voin kanssa
- Vatkaa kerma vaahdoksi
- Lisää rahka ja muut täytteen raaka-aineet
- Kokoa ja koristele kakku, kun pohjat ovat jäähtyneet
- Koristele 1 ja 2 koristeilla
- Levitä rahkakerma vaahto ja siihen päälle tuoreet marjat.
- Nosta toinen levy päälle ja toista aikaisempi, mutta lisää mantelikaramelli ja tuoreet orvokit
- Herkuttele