marja-britakakku

Katjan rakkaus-brita

Tämä resepti on suositun leivontaohjelman kuudennelta kaudelta, jaksosta 1. Pakkasmarja oli tällä kaudella pääyhteistyökumppanina ja kunniatehtävänämme oli tarjota valikoima kotimaisia marjatuotteita leipureiden käyttöön. Tämä sydämen muotoinen britakakku koristellaan ihanilla kotimaisilla tuoreilla marjoilla.

Ainekset

Pohja

250 g  voi
2 dl  sokeria
4 kpl  keltuaista
3 dl  Sunnuntai erikoisvehnäjauhoja
4 tl  maito

Britamarenki

4 kpl  valkuaista
3 dl  sokeria
2 tl  vaniljasokeria
ripaus  suolaa

Täyte

4 dl  vispikerma
200 g  maitorahka
0,5 dl  sokeria
1 kpl  sitruunan raastettu kuori+mehu
3 kpl  passionhedelmälihaa

Leivinpaperin voiteluun

Öljyä

1.koriste

100 g  mantelilastu
20 g  voi
30 g  sokeria

2.koriste

400 g  mansikoita (tuore)
125 g  vadelma (tuore)
125 g  pensasmustikka

syötäviä orvokin kukkia

 

Valmistusohje

  1. Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi
  2. Lisää keltuaiset yksitellen hyvin sekoittaen
  3. Sekoita vehnäjauho ja leivinjauhe keskenään
  4. Lisää vaahtoon vuorotellen jauhoseosta ja maitoa
  5. Piirrä leivinpaperiin sydämen muotoinen malli ja levitä öljyä kuvan päälle.
  6. Jaa taikina kahdelle piirretylle sydämelle
  7. Tee marenki vatkaten ensiksi valkuaisia vähän ja lisää erissä sokeri
  8. Vatkaa niin pitkään, kunnes marenki on kiiltävää
  9. Lisää ripaus suolaa
  10. Levitä marenki taikinan päälle
  11. Paista uunin keskitasolla 180 asteessa noin 20 min.
  12. Paahda mantelit pannulla sokereiden ja voin kanssa
  13. Vatkaa kerma vaahdoksi
  14. Lisää rahka ja muut täytteen raaka-aineet
  15. Kokoa ja koristele kakku, kun pohjat ovat jäähtyneet
  16. Koristele 1 ja 2 koristeilla
  17. Levitä rahkakerma vaahto ja siihen päälle tuoreet marjat.
  18. Nosta toinen levy päälle ja toista aikaisempi, mutta lisää mantelikaramelli ja tuoreet orvokit
  19. Herkuttele

 

Reseptissä käytetyt tuotteet