Annen-Mansikka-ricotta-marenki-kakku

Annen kesäinen mansikka-ricotta-marenkikakku

Tämä resepti on suositun leivontaohjelman kuudennelta kaudelta, jaksosta 1. Pakkasmarja oli tällä kaudella pääyhteistyökumppanina ja kunniatehtävänämme oli tarjota valikoima kotimaisia marjatuotteita leipureiden käyttöön.

KoSuLe_MTV3

Anne Ezedin

Koko Suomi leipoo

Taidonnäytereseptit

  • Keskitaso

Ainekset

POHJA

4 kananmunaa

1 dl sokeria

1 dl Sunnuntai erikoisvehnäjauho

0,75 dl perunajauhoja

1tl leivinjauhetta

2 rkl voita vuoan voiteluun

2 rkl korppujauhoja vuokaan

MARENKI

3 valkuaista

300 g sokeria

0,75 dl vettä

0,5 tl sitruunahappopulveria

RICOTTAKREEMI

300 g ricottajuustoa

3,5 dl  kuohukerma

1  sitruunan kuori raastettuna

1,2 dl sokeria

2 tl vaniljasokeria

MARJATÄYTE KAKUN VÄLIIN

n. 1 l  tuoreita mansikoita

1 sitruunan mehu ja kuori

1,5 dl sokeri

mintun lehtiä

KAKUN KORISTELU

1 l  tuoreita mansikoita

4 – 5  mintunlehteä

syötäviä kukkia

Valmistusohje

POHJA

  1. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokerit napakaksi vaahdoksi.
  2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää siivilöiden taikinaan. Sekoita vain sen verran, että aineet tasoittuvat.
  3. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan (22cm)
  4. Paista kakkupohjaa 160 asteessa alimmalla ritilätasolla 40 min.

MARENKI

  1. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Aloita matalimmalla nopeudella.
  2. Laita sokeri ja vesi kattilaan. Kiehauta siirapiksi 118 -120 asteeseen.
  3. Kaada kuuma siirappi tasaisesti valkuaisvaahtoon, samalla säädä yleiskoneen nopeus keskinopeudelle
  4. Kun kaikki siirappi on kaadettu seokseen, lisää sitruunahappo ja nosta koneen nopeus maksiminopeudella. Anna koneen 5 min sekoittaa seosta.
  5. Siirrä marenki pursotinpussiin.

RICOTTAKREEMI

  1. Vaahdota kerma ja puolet sokerista.
  2. Sekoita ricottajuusto, sokeri ja raastettu sitruunan kuori.  Yhdistä kermavaahtoon varovaisesti.

MARJATÄYTE KAKUN VÄLIIN

  1. Leikkaa 1 litraa mansikoita tasakokoisiksi viipaleiksi.
  2. Sekoita joukkoon sitruunan mehu ja sokeri.

KAKUN KOKOAMINEN

  1. Leikkaa kakkupohja 3 osaan
  2. Voitele kakun pohjalle puolet marja täytteestä lisää puolet ricottakreemistä sen päälle
  3. Toistaa samoin seuraavaan kerrokseen.
  4. Nosta kolmas kerros kakun päälleen ja kostuta vähäsen mehulla.

KAKUN KORISTELU

  1. Pursota marenkia kakun reunoihin ja päälle peittäen koko kakku marengilla.
  2. Koristele mansikoilla, syötävillä kukilla ja mintun lehdillä.
  3. Pidä kakkua jääkaapissa vähintään tunnin ennen tarjoilua.

 

Reseptissä käytetyt tuotteet