Ainekset
POHJA
4 kananmunaa
1 dl sokeria
1 dl Sunnuntai erikoisvehnäjauho
0,75 dl perunajauhoja
1tl leivinjauhetta
2 rkl voita vuoan voiteluun
2 rkl korppujauhoja vuokaan
MARENKI
3 valkuaista
300 g sokeria
0,75 dl vettä
0,5 tl sitruunahappopulveria
RICOTTAKREEMI
300 g ricottajuustoa
3,5 dl kuohukerma
1 sitruunan kuori raastettuna
1,2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
MARJATÄYTE KAKUN VÄLIIN
n. 1 l tuoreita mansikoita
1 sitruunan mehu ja kuori
1,5 dl sokeri
mintun lehtiä
KAKUN KORISTELU
1 l tuoreita mansikoita
4 – 5 mintunlehteä
syötäviä kukkia
Valmistusohje
POHJA
- Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokerit napakaksi vaahdoksi.
- Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää siivilöiden taikinaan. Sekoita vain sen verran, että aineet tasoittuvat.
- Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan (22cm)
- Paista kakkupohjaa 160 asteessa alimmalla ritilätasolla 40 min.
MARENKI
- Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Aloita matalimmalla nopeudella.
- Laita sokeri ja vesi kattilaan. Kiehauta siirapiksi 118 -120 asteeseen.
- Kaada kuuma siirappi tasaisesti valkuaisvaahtoon, samalla säädä yleiskoneen nopeus keskinopeudelle
- Kun kaikki siirappi on kaadettu seokseen, lisää sitruunahappo ja nosta koneen nopeus maksiminopeudella. Anna koneen 5 min sekoittaa seosta.
- Siirrä marenki pursotinpussiin.
RICOTTAKREEMI
- Vaahdota kerma ja puolet sokerista.
- Sekoita ricottajuusto, sokeri ja raastettu sitruunan kuori. Yhdistä kermavaahtoon varovaisesti.
MARJATÄYTE KAKUN VÄLIIN
- Leikkaa 1 litraa mansikoita tasakokoisiksi viipaleiksi.
- Sekoita joukkoon sitruunan mehu ja sokeri.
KAKUN KOKOAMINEN
- Leikkaa kakkupohja 3 osaan
- Voitele kakun pohjalle puolet marja täytteestä lisää puolet ricottakreemistä sen päälle
- Toistaa samoin seuraavaan kerrokseen.
- Nosta kolmas kerros kakun päälleen ja kostuta vähäsen mehulla.
KAKUN KORISTELU
- Pursota marenkia kakun reunoihin ja päälle peittäen koko kakku marengilla.
- Koristele mansikoilla, syötävillä kukilla ja mintun lehdillä.
- Pidä kakkua jääkaapissa vähintään tunnin ennen tarjoilua.