Vadelma

Rubus idaeus

Kotimaisen puutarhavadelman raikkaan aromikas maku hurmaa. Vadelmat ovat runsaskuituisia ja sisältävät runsaasti C-vitamiinia. Kotimaisista marjoista vadelma on paras luontaisen folaatin lähde.

Moni napostelee vadelmat kohmeisina tai tuoreina suoraan rasiasta. Ne ovat kuin luonnon karkkeja. Jäiset vadelmat myös viilentävät ja maustavat juomat ja ne sopivat hyvin myös puuroihin, smoothieen, leivonnaisiin, kiisseleihin ja erilaisiin jälkiruokiin. Kokonaiset puutarhavadelmat myös sopivat upeiden kakkujen koristeiksi.

  • Runsaskuituinen
  • Runsaasti C-vitamiinia
  • Kotimaisista marjoista paras luontaisen folaatin lähde

Tiesitkö? Vadelmat ovat vanhimpia puutarhakasvejamme, sillä niiden kasvatus on alkanut jo 1500-luvulla.

Ulkomaalaisissa marjoissa ja etenkin vadelmissa tavataan satunnaisesti likaisesta kasteluvedestä, johtuvia norovirus- tapauksia, mutta suomalaisten vadelmien nauttiminen kuumentamatta on turvallista.