Facebook Pixel

Tyrni

Hippophae rhamnoides

Kirkkaan oranssi tyrni on ravintoainerikkaimpia marjojamme. Tyrnin hapan, kirpeä maku jakaa mielipiteitä, mutta oikein valmistamalla tyrni maistuu kaikille. Aurinkoisen tyrnimarjan kypsyminen kestää kuukausia ja lopputuloksena on oikea C-vitamiinipommi.

  • Runsaskuituinen
  • Saat päivän C-vitamiinit syömällä 1 dl tyrnimarjoja
  • Runsaasti E-vitamiinia

C-vitamiinirikasta tyrniä kannattaa nauttia yhdessä rautaa sisältävien ruoka-aineiden kanssa, esimerkiksi täysjyväisessä aamupuurossa tai myslissä. C-vitamiini nimittäin lisää raudan imeytymistä ja riittävä määrä rautaa puolestaan edistää normaalia punaisten verisolujen ja hemoglobiinin muodostumista.

Tyrnissä on suhteellisen paljon rasvaa (5 %) verrattuna muihin marjoihin (joissa keskimäärin 0,5 %). Tyrnimarjan rasva on kuitenkin pääasiassa (72 %:sti) hyvälaatuisia tyydyttymättömiä rasvahappoja.