puolukka-smoothie-banneri

Metsämarjat ovat luontomme aarteita

Metsämarjat kerätään vastuullisesti ja luontoamme kunnioittaen

Metsämarjamme ovat peräisin Suomen puhtaista metsistä ja meille onkin tärkeää suojella niiden kasvuympäristöä. Kun nappaat Pakkasmarjan metsämarjapussin kaupan pakastealtaasta, voit luottaa siihen, että marjat on poimittu samoilla periaatteilla, kuin poimisit ne itse metsästä – eettisesti ja luontoa kunnioittaen. Kauppojen pakkasesta voit löytää nämä 100% SUOMALAISET metsämarjat: Mustikka 1 kg, Mustikka 200 g, Puolukka 1 kg ja Puolukka 200 g.

metsamarjat

Mustikka

Metsämustikka – suomalaisten suosikkimetsämarja

Mustikka on kanervakasvi, joka kuuluu puolukoiden sukuun. Mustikoita kasvaa erityisesti tuoreissa kuusikoissa sekä mäntykankailla. Kypsistä, metsiemme mustista timanteista saamme nauttia yleensä heinäkuusta jopa lokakuulle asti kesästä ja kasvuympäristöstä riippuen.

Mustikat sisältävät E-vitamiinia sekä runsaasti kuituja. Syömällä 2 dl mustikoita, saat 16 % E-vitamiinin päivittäisestä saantisuosituksesta sekä 4 g kuituja, mikä on enemmän kuin esimerkiksi yhdessä omenassa.
Mustikat maistuvat hyvin sellaisenaan tai voit tehdä niistä esimerkiksi terveellisen smoothien tai herkullisen mustikkapiirakan. Löydät useita erilasia ohjeita Mustikkareseptit-sivuiltamme.

Puolukka

Puolukka – metsiemme rubiini

Puolukka on varpu, joka kuuluu puolukoiden sukuun sekä kanervakasvien heimoon. Puolukan parhaimmat sadot kerätään syksyllä aurinkoisilta jäkäläkankailta sekä harvapuisista männiköistä.

Puolukka ei sisällä erityisen paljoa vitamiineja tai kivennäisaineita, mutta ne ovat energia- ja kuitusuhteiltaan hyviä. Tästäkin marjasta olisi hyvä tehdä enemmän tutkimuksia, jotta niiden kaikki kansantiedoissa olevat hyödyt saataisiin virallistettua.
Puolukan hapan aromi tekee sen mausta ainutlaatuisen, mutta toimii myös sen omana, niin sanottuna säilöntäaineena. Puolukat säilyvätkin hyvin survottuna omassa mehussaan.

Puolukasta voi tehdä hyvin monia erilaisia herkkuja – sekä makeita, että suolaisia. Pääset tutustamaan meidän suosikkeihimme Puolukkareseptit-sivuillamme.

marjametsa

Metsämarjat vastuullisesti kauppojen pakkaseen

Tehtävänämme on varmistaa, että arvokasta luontoamme vaalitaan, kun metsiemme marjoja poimitaan Suomen luonnosta. Haluamme tehdä asiat oikein ja puhtaasti, ja siksi hankimme marjat aina vastuullisesti ja arvokasta luontoamme kunnioittaen (ETL ry / LTTY).

Nykyisin metsämarjojen keräys tapahtuu ulkomaalaisvoimin. Metsämarjojen hankinnassa meille on tärkeää huolehtia poimijoiden eettisestä kohtelusta sekä ympäristön mahdollisimman vähäisestä kuormittumisesta. Voit lukea lisää vastuullisesta metsämarjojen keräyksestä ja säädöksistä Vastuullisuus-sivulta.

#pakkasmarja