Luomumarjasmoothie
100% SUOMALAISET

Luomumarjat

 

Erityisen laadukkaat luomumarjat

Kun poimit kaupasta luomumarjojamme, ostat erityisen laadukkaita kotimaisia marjoja, joiden hankinnassa ja tuotannossa noudatetaan tiukkoja terveyteen ja ympäristöön liittyviä vaatimuksia. Viljellyt luomumarjamme ovat peräisin luomuvalvonnan piiriin kuuluvilta laatutarha-auditoiduilta marjaviljelmiltä. Luomumetsämarjamme kerätään luomusertifioiduista metsistä. Kaikki luomumarjamme ovat myös 100% kotimaisia! Kauppojen pakkasesta voit löytää nämä luomumarjat:  Luomumarjasekoitus 250g, Luomumansikka 250g, Luomumustaherukka 200g.

luomumarjat

luomuviljely

Viljellyt luomumarjat

Luonnonmukaisessa kasvintuotannossa on käytettävä maanmuokkaus- ja viljelykäytäntöjä, jotka säilyttävät tai parantavat maaperän orgaanista ainesta, lisäävät maaperän vakautta ja biologista monimuotoisuutta sekä estävät maaperän tiivistymistä ja eroosiota. ELY-keskuksen edustaja käy jokaisella viljelmällä vähintään kerran vuodessa tekemässä luomutarkastuksen.

Ennen kuin viljelymaata edes otetaan luomukäyttöön, tulee varmistua, että viljelylohkot ovat olleet luonnonaluetta tai maatalousmaata ja että niitä ei ole käsitelty vähintään kolmeen vuoteen sellaisilla tuotteilla tai aineilla, joita ei sallita luonnonmukaisessa tuotannossa.

Luomumarjojen viljely on erityisesti Suomen vaihtelevissa sääoloissa haastavaa. Siksi huolehdimmekin, että luomuviljelijä varmasti pärjää myös taloudellisesti, jotta luomumarjoilla olisi tulevaisuutta.

mustikkamehilainen

Metsien luomumarjat

Luomumarjoja voi kerätä vain luomukriteerit täyttäviltä metsätiloilta. Keruu ei saa vahingoittaa luonnollisen elinympäristön vakautta eikä lajien pysyvyyttä keruualueella. Toimijoiden on pidettävä kirjaa keruuajasta ja -paikasta, asianomaisista lajeista ja kerättyjen luonnonvaraisten kasvien määrästä.

Luomusertifioituja alueita on vähän, vaikka käytännössä nykyiset metsänkäsittelytavat kuitenkin täyttävät hyvin luomulainsäädännön edellytykset. Oman metsänsä voi rekisteröidä luomuksi metsään.fi-palvelussa.

 

 

luomutuotteet

Luomumarjamme sujahtivat uusiin Green PE -pakkauksiin

Luomumarjapussiemme materiaalista vähintään puolet on Green PE:tä, mikä on ympäristöystävällisempi valinta. Green PE:n valmistuksessa käytetään sokerituotannon sivutuotteena syntyvää etanolia ja se ei sisällä lainkaan fossiilisia raaka-aineita.

Pakkaamamme elintarvikkeet merkitään luonnonmukaisiksi vain silloin, kun niiden kaikki maatalousperäiset ainesosat ovat luonnonmukaisia. Luomutuotteemme on merkitty luomuksi myyntinimessä ja aineosaluettelossa ja käytämme valmiiksi pakatuissa tuotteissa EU:n luomutunnusta eli eurolehteä sekä myös aurinkomerkkiä.

 

luomumerkki

Luomumarjat meillä yrityksessä

Kuulumme ruokaviraston luomuvalvontaan. Ruokaviraston edustaja käy meillä vähintään kerran vuodessa tekemässä luomutarkastuksen.

Tarkastamme jokaisen luomuviljelijämme luomutodistuksen voimassa olon ennen viljelysopimuksen tekemistä. Kun luomuviljelijä toimittaa kesällä marjaeränsä meille, hän myös vakuuttaa samalla, että kyseinen erä on luomua.

Pidämme luomuraaka-aineet  kuljetuksissa, varastoissa ja tuotannossa erillään tavanomaisesti tuotetuista raaka-aineista. Noudatamme myös tuotteiden valmistuksen tekniikoissa ja tuotteen ainesosien osalta luomulainsäädäntöä.

#pakkasmarja