Käyttöehdot

Verkkokaupan käyttöehdot

1. Soveltamisala ja ehtojen hyväksyminen

Näitä sopimusehtoja sovelletaan Pakkasmarja Oy:n verkkosivujen www.pakkasmarja.fi/kauppa/ eli verkkokaupan välityksellä ostettavien tuotteiden kauppaan Pakkasmarjan ja asiakkaan välillä.

Verkkokaupan käyttäjän tulee tutustua huolellisesti näihin ehtoihin ennen verkkokaupan käyttöä. Ehtoja sovelletaan kaikkiin käyttäjän toimiin verkkokaupassa.

Sopimuskumppanisi kaikissa Verkkokaupassa toteutetuissa ostotapahtumissa on Pakkasmarja Oy:

Pakkasmarja Oy
Y-tunnus: 0434204-0
Lintikonkatu 20
77600 Suonenjoki

Asiakaspalvelu: markkinointi(at)pakkasmarja.fi

Pakkasmarjalla on oikeus päivittää näitä ehtoja milloin tahansa. Päivitettyjä Ehtoja sovelletaan tilauksiin, jotka on tehty uusien ehtojen voimaantulopäivän jälkeen. Tilaamalla asiakas hyväksyy nämä ehdot ja sitoutuu noudattamaan ehtoja kokonaisuudessaan ja hyväksyy samalla henkilötietojensa ja evästeiden käytön pakkasmarjan tietosuoja- ja evästesääntöjen mukaisesti.

Huomaa, että sinulla saattaa olla näissä ehdoissa määritettyjen oikeuksien lisäksi muita sovellettavasta lainsäädännöstä johtuvia oikeuksia, jotka voivat vaihdella maakohtaisesti.

Näissä ehdoissa puhuttaessa tuotteesta tarkoitetaan verkkokaupassa saatavilla olevaa tai verkkokaupasta tilattua tuotetta.

2. Verkkokaupassa asiointi ja rekisteröityminen

Verkkokaupassa voivat asioida kaikki vähintään 18-vuotiaat henkilöt, joilla on pysyvä toimitusosoite sekä toimiva sähköpostiosoite ja jotka tilaavat tuotteita Verkkokaupan toimitusalueelle.

Asiakkaan tulee antaa itsestään oikeat tiedot asioidessaan Verkkokaupassa. Asiakas vastaa antamiensa tietojen oikeellisuudesta ja on velvollinen ilmoittamaan tietojen muuttumisesta viivytyksettä Pakkasmarjalle. Asiakkaan täytyy olla ostotapahtumaan käytetyn pankki-/luottokortin laillinen omistaja.

Voidaksesi tilata Verkkokaupasta, asiakkaan täytyy ilmoittaa nimensä, osoitteensa, puhelinnumeronsa, maksutiedot sekä muut ostamiseen vaaditut tiedot.

Tehtyään tilauksen asiakas saa sähköpostitse maksuvahvistuksen sekä tilausvahvistuksen, jossa on ilmoitettu tilausnumero ja tilatut tuotteet. Asiakas saa sähköpostitse myös toimitusvahvistuksen, kun tilaus on toimitettu.

Asiakkaalla on oikeus peruuttaa tilauksensa kuluitta ennen toimitusvahvistuksen vastaanottamista ottamalla yhteyttä asiakaspalveluun sähköpostitse tai puhelimitse: markkinointi(at)pakkasmarja.fi tai 020 7099 570.

Tuotteiden palauttamisesta toimitusvahvistusviestin jälkeen on kohdassa Peruuttamisoikeus.

Asiakkaan henkilötietoja käsitellään tietosuojaselosteen mukaisesti. Henkilötietoja ja maksutietoja käsitellään salattua yhteyttä käyttäen.

3. Käyttäjän verkkokauppaan tuottama sisältö

Käyttäjä sitoutuu olemaan tuottamatta ja välittämättä Verkkokauppaan mitään sellaista sisältöä, joka on lain tai hyvän tavan vastaista taikka muutoin sopimatonta, kolmansien oikeuksia loukkaavaa tai oikeudettomasti jotain kolmannen osapuolen tuotteita tai palveluita mainostavaa.

Käyttäjä saa lähettää, toimittaa tai julkaista Verkkokauppaan vain sellaista sisältöä, johon ja jonka käyttöön hänellä on rajoitukseton oikeus, mukaan lukien oikeus välittää sisältö Pakkasmarjalle antaa Pakkasmarjalle oikeuden julkaista ja käyttää käyttäjän kyseistä sisältöä korvauksetta siihen tarkoitukseen, mihin se on kerätty.

Pakkasmarja ei tarkasta etukäteen Käyttäjän Verkkokauppaan tuottamaa tai välittämää sisältöä eikä ole siitä miltään osin vastuussa. Pakkasmarja pidättää oikeuden milloin tahansa oman harkintansa perusteella ilman etukäteisilmoitusta poistaa käyttäjän tuottama sisältö, jonka katsoo olevan näiden ehtojen vastainen tai muutoin Pakkasmarjalle tai kolmansille osapuolille haitallinen/vahingollinen, taikka muuttaa sisältöä harkintansa perusteella esimerkiksi kirjoitusvirheiden korjaamiseksi. Kuka tahansa voi pyytää Verkkokauppaan välitettyä sisältöä poistettavaksi ottamalla yhteyttä Pakkasmarjan asiakaspalveluun, Pakkasmarja päättää tällaisen pyynnön noudattamisesta.

4. Asiakas ja kuluttajansuoja

Kuluttaja-asiakkaan ja Pakkasmarjan välisessä asiakassuhteessa noudatetaan näiden ehtojen lisäksi kulloinkin voimassa olevaa kuluttajansuojan lainsäädäntöä.

Yritysasiakkaan ja Pakkasmarjan välisessä asiakassuhteessa noudatetaan ensisijaisesti näitä ehtoja ja toissijaisesti kulloinkin voimassa olevaa kauppalakia.

5. Tuotetiedot ja Tuotteiden saatavuus

Pakkasmarja pyrkii siihen, että Verkkokaupassa on ajantasaiset ja oikeat tiedot tuotteesta ja saatavuudesta, mutta ei kuitenkaan voi taata tietojen virheettömyyttä, eikä myytävien tuotteiden saatavuutta tai riittävyyttä. Tiettyjä tuotteita valmistetaan vain rajallinen määrä tai tuote saattaa muutoin olla tilapäisesti loppuunmyyty.

Mikäli tilauksen vastaanottamisen jälkeen käy ilmi, että tilattu tuote on loppunut tilapäisesti tai pysyvästi järjestelmän Asiakkaalle ilmoittamasta saldomäärästä huolimatta, Pakkasmarja ilmoittaa tästä viivytyksettä Asiakkaalle hänen ilmoittamia yhteystietoja käyttäen, ensisijaisesti sähköpostitse.

Mikäli tilattua tuotetta ei ole lainkaan saatavilla, Pakkasmarja sitoutuu hyvittämään asiakkaalle tilatusta tuotteesta jo maksetun hinnan täysimääräisesti, ja kaupan katsotaan purkautuneen kyseisen tuotteen osalta. Pakkasmarjan asiakaspalvelu ottaa tällaisessa tilanteessa asiakkaaseen yhteyttä, ja asiakkaalla on halutessaan mahdollisuus pitää kauppa voimassa ja hyväksyä pidempi toimitusaika, mikäli se on Pakkasmarjan toimesta mahdollista tai korvaavan tuotteen toimittaminen.

Pakkasmarjalla on oikeus harkintansa mukaan päivittää tuotteiden kuvauksia milloin tahansa ennalta ilmoittamatta.

Pakkasmarja pyrkii parhaansa mukaan varmistamaan, että tuotteet esitetään verkkokaupassa mahdollisimman oikeissa väreissä ja totuudenmukaisina. Tuotekuvat ovat esimerkkikuvia tuotteista ja ne pyritään esittämään todenmukaisina, mutta esimerkiksi vuorimateriaalin, nappien tai nauhojen väri saattaa poiketa asiakkaalle myytävästä tuotteesta, mutta vain siinä tapauksessa, ettei se oleellisesti vaikuta tuotteen ulkonäköön. Teemme kaikkemme, jotta tuotekuvat mahdollisimman hyvin vastaisivat todellisia tuotteita ja niiden sävyjä. Emme kuitenkaan voi taata, että tuotteiden sävyt ovat todenmukaiset kaikilla näyttöasetuksilla.

6. Hinnat ja verot

Ilmoitetut hinnat koskevat ainoastaan verkkokaupassa tehtyjä tilauksia. Kaikki Verkkokaupassa esitetyt tuotteiden hinnat ovat tuotteiden täysiä vähittäishintoja. Hinnat sisältävät arvonlisäveron tai muut tilausmaassa sovellettavat verot. Hinnat eivät sisällä toimituskuluja. Tilauskohtaiset toimituskulut näkyvät kassalla, kun asiakas valitsee toimitustavan. Pakkasmarja pidättää oikeuden hintojen ja toimituskulujen muutoksiin kuitenkin siten, että mahdolliset muutokset koskevat vain muutosten voimaantulon jälkeen tehtäviä tilauksia. Hinnat esitetään euroina.

Pakkasmarja pidättää oikeuden perua asiakkaan tilauksen, kun kyseessä on selvä ja olennainen hintavirhe tilatussa tuotteessa. Tällä tarkoitetaan tuotteen mahdollista hinnoitteluvirhettä verkkokaupassa siten, että tuotteen hinta poikkeaa niin merkittävästi ja selvästi tuotteen tavanomaisesta hintatasosta, että keskivertokuluttajan katsottaisiin ymmärtäneen kyseessä olevan virhe. Selvänä hintavirheenä pidettäisiin esimerkiksi sitä, että Tuotteen hinta on 0,00 euroa tai hintaa ei ole ollenkaan, tai jos Tuotteen hinnaksi on esitetty niin alhainen hinta, että sitä voidaan yleisen käsityksen mukaan pitää virheellisenä.

7. Toimituskulut ja -tavat

Pakkasmarja toimittaa Tuotteet mahdollisimman pian tilauksen vastaanotettuaan. Tähän menee n. 4-5 arkipäivää, mutta kiireellisinä aikoina korkeintaan 14 arkipäivää. Kiireellisiä aikoja ovat erilaiset kampanjat tai uusien mallistojen julkaisuajankohdat. Joillakin tuotteilla voi olla pidempi toimitusaika. Jos tilaukseen sisältyy tuotteita, joilla on eri toimitusaika, tilaus toimitetaan yhdellä kerralla, kun koko tilaus on valmis toimitettavaksi, ellei Pakkasmarja muuta ilmoita.

Pakkasmarja toimittaa tilaukset Suomeen käyttämällä Postin kirje tai pakettipalveluita. Ulkomaille Pakkasmarja toimittaa käyttämällä tunnettuja pakettipalveluita asiakkaan valinnan ja toimitustavan saatavuuden mukaisesti.

Asiakkaan tulee huomioida pakettien säilytysajat noutopisteessä. Mikäli pakettia ei noudeta säilytysajan sisällä, palautuu paketti takaisin Pakkasmarjalle. Noutamattomasta lähetyksestä Pakkasmarja veloittaa Asiakkaalta 12 €/tilaus, joka kattaa toimituskulut ja muut Pakkasmarjalle aiheutuneet kulut.

Suomeen tilatessa, toimituskulut ovat Matkahuollon tai Postin noutopisteeseen toimittaessa 4,96 €. Tilattujen Tuotteiden yhteissumman* ollessa yli 100 €, asiakkaalta ei veloiteta toimituskuluja, mikäli asiakas valitsee toimituksen noutopisteeseen. Kotiinkuljetuksesta veloitetaan kuitenkin aina kustakin 12 €, vaikka tilauksen loppusumma ylittäisi 100 €.

Suomen ulkopuolelle toimittaessa, toimituskulut selvitetään tapauskohtaisesti ja vasta asiakkaan hyväksyessä rahtikulut, tilaus tulee voimaan.

*Mikäli tilattujen Tuotteiden yhteissumma on tilatessa yli 100 € ja Asiakas haluaa palauttaa osan tuotteista niin, että jäljelle jäävä tilauksen arvo on tämän jälkeen alle 100€, toimitus- ja palautuskulut (10€) vähennetään Asiakkaalle hyvitettävästä summasta.

8. Maksutavat

Tuotteet ja niiden postikulut maksetaan tilauksen yhteydessä. Verkkokaupassa voidaan maksaa seuraavilla maksutavoilla: Nordea, Osuuspankki, Danske Bank, Ålandsbanken, Handelsbanken, S-Pankki, Aktia, Säästöpankki, POP Pankki, Visa (Nets), MasterCars (Nets), Collector Bank, Oma Säästöpankki sekä MobilePay.

Maksunvälityspalvelun toteuttajana ja maksupalveluntarjoajana toimii Paytrail Oyj (2122839-7) yhteistyössä suomalaisten pankkien ja luottolaitosten kanssa. Paytrail Oyj näkyy maksun saajana tiliotteella tai korttilaskulla ja välittää maksun kauppiaalle. Paytrail Oyj:llä on maksulaitoksen toimilupa. Reklamaatiotapauksissa pyydämme ottamaan ensisijaisesti yhteyttä tuotteen toimittajaan.

Paytrail Oyj, y-tunnus: 2122839-7

Innova 2
Lutakonaukio 7
40100 Jyväskylä
Puhelin: 0207 181830
www.paytrail.com

9. Palauttamis- / Peruuttamisoikeus

Verkkokaupassa tapahtuva myynti on kuluttajasuojalainsäädännön tarkoittamaa etämyyntiä. Jos asiakas haluaa käyttää peruuttamisoikeuttaan, hänen on tehtävä palautusilmoitus 14 vrk kuluessa tuotteiden vastaanottamisesta.

Palautusilmoituksen voi tehdä sähköpostitse Pakkasmarjan asiakaspalveluun markkinointi(at)pakkasmarja.fi. Palautusilmoituksessa olisi selvitettävä myös palautuksen syy.

Palautusilmoitukseen asiakas saa vastauksen viimeistään 3 vrk sisällä. Pakkasmarjan vastaus sisältää palautusohjeet eli tarkemmat ohjeet palautukseen. Ohjeiden mukaisesti asiakas palauttaa paketin Postin toimipaikkaan.

Palautettavat tuotteet tulee tämän jälkeen viipymättä lähettää Pakkasmarjalle, viimeistään 14 vrk kuluessa.

Kun asiakas peruuttaa verkkokaupassa tekemänsä tilauksen, ja ellei toisin ole sovittu, Pakkasmarja palauttaa tästä maksetun suorituksen käyttämällä sitä maksutapaa, jota asiakas on itse käyttänyt alkuperäisessä ostotapahtumassa. Pakkasmarja palauttaa viipymättä palautettavan summan käsiteltyään asiakaspalautuksen, kuitenkin viimeistään 14 vrk kuluessa vastaanotettuaan tuotteet. Palautus ei kata asiakkaan valitsemasta muusta kuin Pakkasmarjan tarjoamasta edullisimmasta vakiotoimituksesta aiheutuvia lisäkuluja. Mikäli vain osa tilauksesta palautetaan, toimituskuluja ei palauteta. Asiakas vastaa käyttöönotetun tuotteen arvonalentumisesta, ja Pakkasmarjalla on oikeus vähentää palautettavasta summasta määrä, joka vastaa tuotteen arvonalennusta verrattuna tuotteen alkuperäiseen arvoon. Mikäli tuote on sen käytön johdosta tullut myyntikelvottomaksi, asiakas vastaa tuotteen koko arvosta ja, mikäli asiakas haluaa, että tuote lähetetään hänelle uudelleen, tästä aiheutuneista kuljetuskustannuksista.

Asiakkaalla on velvollisuus käsitellä tuotteita huolella ja pakata tuote niin ettei se vaurioidu kuljetuksessa. Asiakkaan tulee liittää lähetyksen mukaan tieto palautettavista tuotteista. Palautettava lähetys tulee jättää Postin toimipisteeseen ja Asiakkaan tulee varmistua palautuskuitin saamisesta. Lähetystä ei voi palauttaa kirjelaatikkoon.

Palautuksen lähettäminen on asiakkaalle maksutonta, kun asiakas käyttää palautuksessa Pakkasmarjan sopimusnumeroa. Palautuksesta aiheutuneet palautuskulut 7,00 € vähennetään asiakkaalle palautettavasta summasta.

Peruuttaminen muualta kuin Suomesta: Asiakas ottaa yhteyttä Pakkasmarjan asiakaspalveluun markkinointi(at)pakkasmarja.fi. Pakkasmarja järjestää palautuksen rahtiyhtiön välityksellä niin, että asiakkaan ei tarvitse tehdä lähetystä omakustanteisesti. Palautuksesta aiheutuneet palautuskulut vähennetään asiakkaalle palautettavasta summasta.

10. Toimituksen tai tuotteiden virheet

Kun asiakas on vastaanottanut toimituksen, Asiakkaan tulee viipymättä tarkistaa, että toimitetut tuotteet ovat ehjiä ja muutoin virheettömiä. Asiakkaan tulee myös varmistaa, että toimitus sisältää kaikki Asiakkaan tilaamat tuotteet.

Pakkasmarja vastaa toimituksen ja toimitettujen Tuotteiden virheistä kuluttajasuojalain 5 luvun mukaisesti. Jos Asiakkaan vastaanottamat Tuotteet ovat virheellisiä tai eivät vastaa tilausta, asiakkaan tulee ottaa viivytyksettä yhteys Pakkasmarjan asiakaspalveluun (markkinointi(at)pakkasmarja.fi).

Mikäli Pakkasmarja on toimittanut Tuotteen, joka ei vastaa tilausta, Pakkasmarja pyrkii ensisijaisesti korjaamaan virheen toimittamalla asiakkaalle oikean tuotteen ja asiakas palauttaa väärin toimitetun tuotteen takaisin Pakkasmarjalle maksutta.

Mikäli lähetys on vaurioitunut kuljetuksessa, Pakkasmarja kehottaa Asiakkaan olemaan ottamatta vastaan lähetystä ja olemaan asiasta yhteydessä Pakkasmarjan asiakaspalveluun.

Mikäli Asiakas havaitsee Tuotteessa sovellettavan kuluttajansuojalainsäädännön mukaisen virheen, voi asiakas halutessaan tehdä Pakkasmarjalle tätä koskevan reklamaation.

Mikäli reklamaatio johtaa Tuotteen lähettämiseen Pakkasmarjalle, Pakkasmarja vastaa tästä lähetyksestä aiheutuneista kuljetuskustannuksista. Jos tuote on otettu käyttöön, tulee asiakkaan lähettää tuote pestynä.

Kun reklamaation kohteena ollut tuote on palautettu ja reklamaatio on todettu aiheelliseksi, Pakkasmarja maksaa asiakkaalle sovellettavan kuluttajasuojalainsäädännön mukaisen hyvityksen. Pakkasmarja pyrkii tekemään suorituksen kolmenkymmenen (30) päivän kuluessa päivästä, jolloin Pakkasmarja on vastaanottanut reklamaation kohteena olevan tuotteen. Mikäli reklamaation johdosta palautettu tuote ei ole sovellettavan kuluttajansuojalainsäädännön mukaisesti virheellinen, Pakkasmarja voi hylätä reklamaation ja asiakkaalta voidaan tällöin periä tuotteen palautuksesta asiakkaalle aiheutuvat kuljetuskulut.

Tuotteesta tulee aina tehdä reklamaatio suoraan ostopaikkaan, mikäli tuotteessa on virhe.

Nämä ehdot eivät rajoita Asiakkaan sovellettavan kuluttajansuojalainsäädännön mukaisia oikeuksia eikä elinkeinonharjoittajan lakisääteistä tuotevirheisiin sovellettavaa virhevastuuta mukaan lukien oikeutta vaatia virheen korjaamista tai tuotteen korvaamista uudella.

11. Linkit ulkopuolisille sivuille

Verkkokauppa voi sisältää linkkejä kolmansien osapuolten verkkosivustoille tai palveluihin. Vaikka kolmas osapuoli olisi sidoksissa Pakkasmarjaan, ei Pakkasmarja voi vaikuttaa näihin linkitettyihin sivustoihin tai palveluihin, joilla kaikilla on omat erilliset, Pakkasmarjasta riippumattomat käyttöehtonsa ja/tai tietosuoja- ja tiedonkeruukäytäntönsä. Nämä linkitetyt verkkosivustot ja palvelut tarjotaan vain käytön tueksi ja asiakas käyttää niitä omalla vastuullaan.

12. Pätevyys

Jos jokin näiden Ehtojen ehdoista todetaan pätemättömäksi, lainvastaiseksi tai täytäntöönpanokelvottomaksi, kyseinen ehto pannaan täytäntöön sovellettavan lain suurimmassa sallitussa laajuudessa. Tämä ei vaikuta millään tavoin muiden ehtojen pätevyyteen, laillisuuteen tai täytäntöönpanokelpoisuuteen.

13. Ylivoimainen este

Ellei sovellettavasta pakottavasta lainsäädännöstä muuta johdu, Pakkasmarja ei ole vastuussa mistään viivästyksistä tai vahingoista, jotka aiheutuvat olosuhteista, joihin Pakkasmarja ei pysty vaikuttamaan. Tällaisia ovat esim. yleiset työtaistelut, pandemiatilanteet, sotatoimet, tulipalot, salamointi, terrori-iskut, virallisten määräysten muutokset, tekniset ongelmat, viat voima-/tele-/tietokoneyhteyksissä tai muussa viestinnässä sekä alihankkijoiden toimittamien palveluiden viat ja viivästykset, jotka johtuvat edellä mainituista olosuhteista. Mikäli tällainen tilanne ilmenee, Pakkasmarja ilmoittaa siitä Asiakkaalle. Mikäli tilanne on kestänyt yli kahden (2) kuukauden ajan, sekä Asiakkaalla että Pakkasmarjalla on oikeus keskeyttää Verkkokaupassa tehty ostotapahtuma välittömin seurauksin.

14. Sovellettava laki ja erimielisyyksien ratkaiseminen

Näihin sopimusehtoihin sovelletaan Suomen lakia.

Kaikki näihin Ehtoihin tai Verkkokauppaan ja siellä tapahtuviin ostoksiin liittyvät erimielisyydet ratkaistaan pääsääntöisesti neuvottelemalla Pakkasmarjan ja asiakkaan välillä. Mikäli asiakas ei ole tyytyväinen erimielisyyden ratkaisuun, on Asiakkaalla oikeus ottaa yhteyttä kilpailu- ja kuluttajaviraston kuluttajaneuvontaan sekä sen jälkeen pyytää kuluttajariitalautakuntaa esittämään ratkaisua.

Erimielisyystilanteissa Pakkasmarja pyrkii noudattamaan Suomen kansallisen kuluttajavalituslautakunnan tai muiden Euroopan maiden vastaavien viranomaisten päätöksiä.

Asiakkaalla on lisäksi oikeus saattaa riita ratkaistavaksi Pohjois-Savon käräjäoikeuteen tai oman kotipaikkansa ensimmäisen asteen tuomioistuimeen.

Asiakaspalvelu

markkinointi@pakkasmarja.fi
020 709 9570
Arkisin klo 9-15:00