Facebook Pixel

Marjablogi

  • Ruokakuvaaminen on tarinankerrontaa

    Hyvä valokuva houkuttelee kokeilemaan reseptiä Olemme jo vuosia toimittaneet kotimaisia marjoja Suonenjoen yhtenäiskoululle Kotitaloustunneille. Meistä on ollut huippua että oppilaat…

  • Tutkimus terveellisen ruokavalion yhteydestä lasten päättelykykyyn

    Runsaasti kasviksia, marjoja ja hedelmiä sisältävä terveellinen ruokavalio oli yhteydessä parempaan päättelykykyyn lapsilla suomalaisessa tutkimuksessa. Terveelliseksi ruokavalioksi määriteltiin ns. Itämeren…

  • Mustikan polyfenolit säilyvät teollisesti kuumennettaessa

    Slovenialaisen tutkimuksen mukaan mustikan bioaktiiviset yhdisteet (polyfenolit) säilyivät hyvin teollisesti kuumennettaessa. Kotikeittiössä valmistettaessa nämä yhdisteet sen sijaan vähenivät selvästi. Teollinen…

  • Suomalainen ruoka on tutkitusti puhdasta ja turvallista

    Euroopan elintarvikevirasto Efsa julkaisi torstaina laajan raportin vuoden 2011 elintarvikevalvontojen tuloksista kaikissa EU- ja ETA-maissa. Mukana on tiedot lähes 80 000…

  • 100% KOTIMAISET viljellyt marjat

    Pakkasmarjan viljellyt marjat tulevat suoraan auditoiduilta laatutarhaviljelmiltä. Lue lisää tästä, miten laatutarhamarjoja viljellään. Marjat pakastetaan tehokkaasti ja nopeasti, jotta marjojen…

  • 100% KOTIMAISET metsämarjat

    Pakkasmarja noudattaa Elintarviketeollisuusliiton luonnontuoteteollisuusyhdistyksen laatimia ohjeita metsämarjahankinnassa. Seuraamme tarkoin metsämarjojemme keruutoimintaa. Pidämme huolen että työntekijöitä kohdellaan oikeudenmukaisesti ja että työ…

  • 100% KOTIMAISET luomumarjat

    Luomumarjat ovat peräisin luomuvalvonnan piiriin kuuluvilta marjaviljelmiltä ja metsistä Suomesta. Tällä hetkellä valikoimissamme on Luomumarjasekoitus 250 g. Luomumarjasekoituksen löydät hyvin…

  • viljellyt-marjat-mansikka

    Pakkasmarjan ilme uudistuu

    Pakkasmarjan alkuperäinen logo on peräisin 80-luvulta. Mansikan punainen logo on pyöreä kuin marja. Logon sydämenä komeilee mansikka, koska Pakkasmarjan tarina alkoi…

  • Mustikat ovat laadukkaimpia kuidunlähteitä

    Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksella tutkittiin hiilihydraattipitoisten elintarvikkeiden laatua. Hillihydraatti lähteen laadun mittarina käytettiin seuraavia tekijöitä: kivennäisaineista magnesium, kalium, rauta ja…

  • Miksi valita ostoskoriin suomalaista ruokaa?

    Ruokatieto julkaisi listauksen, miksi kannattaa suosia suomalaista ruokaa: 1. Puhtauden ja turvallisuuden takia 2. Ruokaketju työllistää 300 000 suomalaista 3….

  • Ruoasta paljon C-vitamiinia saavat saattavat välttyä aivohalvauksilta

    Paljon C-vitamiinia saavat voivat mahdollisesti välttyä aivohalvauksilta, mutta ruokavalion muiden osien vaikutus on vielä epäselvä. Kiinalaistutkijoiden mukaan runsaasti C-vitamiinia ravinnostaan…

  • Suomalaiset supermarjat voittavat ulkomaiset tuoreudessa ja turvallisuudessa

    ”Superruoka tarkoittaa elintarviketta, joka sisältää poikkeuksellisen paljon terveydelle suotuisia ravintoaineita. Termi yhdistetään usein toiselta puolelta maapalloa peräisin oleviin tuotteisiin, mutta…