Facebook Pixel

Marjablogi

  • Mustikat ovat laadukkaimpia kuidunlähteitä

    Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksella tutkittiin hiilihydraattipitoisten elintarvikkeiden laatua. Hillihydraatti lähteen laadun mittarina käytettiin seuraavia tekijöitä: kivennäisaineista magnesium, kalium, rauta ja…

  • Miksi valita ostoskoriin suomalaista ruokaa?

    Ruokatieto julkaisi listauksen, miksi kannattaa suosia suomalaista ruokaa: 1. Puhtauden ja turvallisuuden takia 2. Ruokaketju työllistää 300 000 suomalaista 3….

  • Ruoasta paljon C-vitamiinia saavat saattavat välttyä aivohalvauksilta

    Paljon C-vitamiinia saavat voivat mahdollisesti välttyä aivohalvauksilta, mutta ruokavalion muiden osien vaikutus on vielä epäselvä. Kiinalaistutkijoiden mukaan runsaasti C-vitamiinia ravinnostaan…

  • Suomalaiset supermarjat voittavat ulkomaiset tuoreudessa ja turvallisuudessa

    ”Superruoka tarkoittaa elintarviketta, joka sisältää poikkeuksellisen paljon terveydelle suotuisia ravintoaineita. Termi yhdistetään usein toiselta puolelta maapalloa peräisin oleviin tuotteisiin, mutta…

  • Vastustuskykyä ja pirteyttä luonnollisesti

    Nauttimalla monipuolisesti kotimaisia marjoja, hankit helposti luonnon omia terveys- ja suoja-aineita. Marjoja olisi suositeltavaa syödä 2dl päivässä. Vaikka marjat ovatkin…

  • Marjat suoraan laatutarhaviljelmiltä

    Pakkasmarjan kotimaiset puutarhamarjat tulevat osaavilta sopimustoimittajilta. Viljelijät noudattavat Laatutarhaohjeiston mukaista viljelytapaa, viljellen vastuullisesti ja ympäristöämme kunnioittain. Helsingin Sanomien liitteessä keväällä 2013 sopimusviljelijämme…

  • Uutuus! Kotimainen marjasekoitus

    Nyt kauppojen pakasteosastoilla täysin kotimainen Pakkasmarjan Kuningas Marjasekoitus 250g. Sekoitus sisältää kotimaisia puutarhamansikoita ja -vadelmia sekä metsämustikoita. Turun yliopiston tutkimuksessa kuluttajat pitivät…

  • Hidas sulatus vie vitamiinit pakastemarjoista

    Marjapakasteet kannattaa sulattaa nopeasti. Vitamiinit eivät kaikkoa marjoista pakastimessa, vaan vasta sulamisvaiheessa. Marttojen mukaan vitamiinihävikki on kuitenkin pieni – marjojen…