Kehityshakuista meininkiä

Pakkasmarja on toimialan edelläkävijä uuden teknologian käytössä. Tuotanto ja liiketoimintaprosessit halutaan paperittomiksi ja toiminta ja tiedonkulku virtaaviksi.

Paavo Korhonen aloitti Pakkasmarjan kehityspäällikkönä vapun tienoilla viime keväänä. Sitä ennen hän työskenteli projektipäällikkönä pienessä ohjelmistoyrityksessä Kuopiossa.

“Painopistealueenani ovat tuotanto ja tietojärjestelmät eli digitalisaatiota vien eteenpäin painottuen erityisesti tuotannon järjestelmiin. Olen työskennellyt Pakkasmarjaa pienemmissä yrityksissä tietojärjestelmien ja koneteollisuuden parissa ja vaikka elintarvikeala on minulle hyppy uuteen, niin koneethan täälläkin on käytössä”, naurahtaa Paavo.

Paavo valmistui koneteollisen tuotantotekniikan diplomi-insinööriksi Tampereelta vuonna 2010 ja sivuaineena hän on opiskellut ohjelmointia. Opiskelujen jälkeen Paavo perusti Start Up -yrityksen kavereidensa kanssa Helsingissä.

“Viisi vuotta pyöritettiin ohjelmistoyritystä, se oli moniottelua eri tietojärjestelmien kanssa ja omaa ohjelmistoa myytiin teollisuuteen. Sitten palasin sukujuurille Kuopioon. Meillä on talo suvun mailla Rytkyn kylällä. Perheeseeni kuuluu vaimon lisäksi 4-vuotias tyttö ja 7-vuotias poika. Isä on lähtöisin Kuopiosta ja äiti Iisalmesta, joten savolaisena olen aina itseäni pitänyt, vaikka kasvoinkin Viitasaarella”, kertoo Paavo.

Ihmisläheinen työyhteisö

“Onhan tämä hieno vuosi ollut ja elintarvikealasta olen oppinut paljon uutta hygieniapassista lähtien. Turvallisuuteen ja seurattavuuteen liittyvät asiat ovat tarkkoja, kun ollaan ruuan kanssa tekemisissä.”

Pakkasmarjan työyhteisöön on ollut helppo sopeutua.

“Minut on otettu hyvin vastaan työyhteisössä ja olen kokenut itseni tervetulleeksi joukkoon. Pienessä organisaatiossa kaikki tuntevat toisensa ja erityisen mukavaa on, kun pääsee tekemään monenlaisia tehtäviä. Päätökset tehdään nopeasti eikä ole raskasta byrokratiaa jarruttamassa.”

Pakkasmarjalla ei jäädä junnaamaan paikallaan, vaan ollaan etunenässä kehittämässä toimintoja.

“Erityisen mukavaa minusta on, että saan hyödyntää uutta teknologiaa toiminnan kehittämisessä. Onnistumista koen siinä, kun voin kehittää parempia tapoja tehdä asioita ja poistaa turhaa työtä. Paras fiilis tulee siitä, kun voin oikeasti auttaa toisten työtä”, hehkuttaa Paavo.

Kun tuotannon prosessit digitalisoidaan, välittyy ajantasainen tieto sitä tarvitseville.

“Digitalisaatio on Pakkasmarjalla tiedon keräämistä, hallintaa ja välittämistä sitä tarvitseville osapuolille, reaaliaikaisesti ja automaattisesti. Oikeiden tietojen pohjalta on päätöksenteko ja johtaminen helpompaa. Tiedolla johtamisessa tehdään asioita näkyviksi ja päätöksenteko perustuu siihen”, toteaa Paavo.

Suonenjoen mansikkakonsepti kaikkineen on Paavon mukaan mukava ja sympaattinen juttu.

“Kovasti olen tästä työstä innoissani. Kotimainen marja lienee tuote, josta ei kenelläkään voi olla mitään pahaa sanottavaa”, kertoo marjojen suurkuluttajaksi itseään noteeraava Paavo Korhonen.

Marita Leskinen, SUONENJOKI-lehti

Linkki verkkolehteen

 

Paavo

Share via
Copy link