Paikallista yhteistyötä

Pakkasmarjalla suhtaudutaan suomalaisiin upeisiin marjoihin niin intohimoisesti, että yritys haluaa nyt tuoda herkullisia marjavärejä myös kodin sisustukseen keittiötekstiilien muodossa. Nämä keittiötekstiilit ovat myös tulleet tutuksi tämän kauden Koko Suomi leipoo -ohjelmassa. Kauniit ”Mustikkamaito” -kuosiset keittiötekstiilit ovat jo saatavilla yrityksen verkkokaupasta ja paikallismyyntiäkin suunnitellaan. Pikkuhiljaa on tulossa myös muita marjaisia ihanuuksia valikoimaan.

Tutut Pakkasmarjan marjapussukat saivat jo vuodenvaihteessa uudet iloiset ilmeet. Pakkausten näkyvin uudistunut elementti on upeat Atso-Kasper Costianderin suunnittelemat marjakuosit, jotka nyt myös toistuvat näissä keittiötekstiileissä. Suunnittelija kertoo inspiraationaan olleen suomalaisten marjojen superherkulliset värit. Kaikki uudet kuosit on myös maalattu käsin akvarelleilla. Tällä kaikella uudistuksella yritys haluaa tuoda entistä enemmän väriä ja iloa ihmisten elämään paitsi marjojen, myös ilmeen kautta.

Tekstiilit tehdään käsityönä Suonenjoella

“Olen ollut mukana tässä brändisuunnittelussa keittiötekstiiilien osalta jonkinlaisena pääkoordinaattorina”, kertoo ToviDesignin yrittäjä Johanna Suihkonen.

ToviDesign on vuonna 2014 perustettu yritys, joka on erikoistunut työvaatteiden, edustusvaatteiden ja liikelahjojen jälleenmyyntiin ja kustomointiin. Yritys tarjoaa myös suunnittelupalvelua.

“Pakkasmarja seisoo sanojensa takana ja on ollut todella hienoa tehdä heidän kanssaan yhteistyötä. Meillä on hyvin samat arvot: kotimaisuus, paikallisuus ja luonto. Terhi Janatuisen kanssa on tehty tiivistä yhteistyötä. Tekstiileihin on haettu klassisia malleja, joihin kauniit akvarellimarjakuosit istuvat parhaalla mahdollisella tavalla”, kertoo Johanna.

Lopullisen muotonsa Pakkasmarjan keittiötekstiilit saavat ompelija Tarja Karhusen käsissä. Johannan työhön kuuluu tuotteiden valmistuksessa tarvittavien tarvikkeiden hankinta ja muun muassa lopputuotteisiin laitettavien vyötteiden ja tuotelappujen ulkoasu ja itse kiinnitys.

“Tarja on aivan huippuompelija ja kaavoittaja, yhteistyö hänen kanssaan sujuu hienosti”, kehuu Johanna. “Minä haen malleja ja olen kaavoittanut jonkun verran, Tarja on sitä työkseen tehnyt ja olen oppinut tässä tosi paljon.”

Pakkasmarjan keittiötekstiileihin kuuluvat patalaput, kintaat ja keittiöpyyhkeet sekä essut. Suunnitteilla on myös kouluikäisen ja taaperon essu.

“Pakkasmarjan kanssa on todella mukava toimia, siellä ollaan positiivisia ja innostuvia. Itse Pakkasmarjan päätuotteet – suomalaiset marjat ovat ihania! Heidän ajatusmaailmaan on helppo yhtyä. Puhdasta luontoa ja marjoja läheltä. Meidän olisi tosi tärkeää ymmärtää millaista rikkautta meillä täällä Suomessa on”, sanoo Johanna.

Marita Leskinen

Suonenjokilehti

 

ompelimo-suonenjoki

Share via
Copy link