Kesätöissä Pakkasmarjalla

Helmi Kukkonen on ollut Pakkasmarjalla kausitöissä jo kolmena kesänä ja tulevana kesänä työt jatkuvat.

Pakkasmarjan marjatuotteita löytyy lähes jokaisen kotimaisen kauppaketjun pakastealtaasta ja kesäisin myös monen liikkeen hedelmä- ja vihannesosastolta. Yrityksen liikevaihto on yli 20 miljoonaa vuodessa.

Muutaman kuukauden kestävä satokausi on hektistä aikaa. Silloin paiskitaan ahkerasti töitä ja osalla vakituisestakin henkilöstöstä toimenkuva muuttuu kesän ajaksi. Kiireinen satokausi huipentuu yhteiseen sadonkorjuujuhlaan sitten taas kun korona rajoitukset helpottavat.

Kausityöt Pakkasmarjalla alkavat jo ennen  satokauden alkua toukokuun loppupuolella. Helmin toimenkuva on ollut varsin laaja ja siksi hän tuleekin töihin mielellään. Helmi on työskennellyt tuorepuolella toimistossa, varastossa sekä marjojen vastaanotossa.

“Olen tykännyt tosi paljon. Työ on monipuolista, saan olla ihmisten kanssa tekemisissä ja ei ole kahta samanlaista päivää”, kertoo Helmi Kukkonen.

21-vuotias Helmi muutti viime syksynä Kuopioon, mutta hänen vanhempansa asuvat Suonenjoella, niinpä kesätöihin on helppo tulla, nyt jo neljättä kesää.

“Pakkasmarja on tosi hyvä työpaikka ja ennen kaikkea siellä on mukava työporukka ja hyvä yhteishenki, siellä on kiva olla töissä ja on ollut hienoa nähdä monelta kantilta miten marjapuoli toimii. Työympäristö on varsin monipuolinen ja olen saanut oppia paljon.”

Helmi suosittelee jo tutuksi tullutta työpaikkaa muillekin nuorille.

“Suosittelen kausityötä lämpimästi, varsinkin jos on valmis ottamaan haasteita vastaan, vastuuta kyllä annetaan. Omasta motivaatiosta ja asenteesta se riippuu, miten hyvin töissä pärjää. Sopeutuvaisuutta toki tarvitaan, sillä välillä työ on haasteellista ja pitää osata nopeastikin ratkaista eteen tulevia tilanteita. Välillä on hektistä, mutta työssä kyllä opetetaan tarvittavat taidot, asenne ratkaisee”, hehkuttaa Helmi.

Artikkelin on kirjoittanut: Marita Leskinen, Suonenjokilehti

Kausitöihin voit hakea meille pe 28.02. saakka, vain ja ainoastaan, vastaamalla huolellisesti työnhakulomakkeeseemme alla olevan linkin takana:

https://www.pakkasmarja.fi/toihin/avoimet-tyopaikat/kesatoihin-kausityontekijaksi/

Share via
Copy link