Pidetään huolta toisistamme

KORONAVIRUS (COVID-19) – TIEDOTE

Lyhyesti:

  • Marjojen kovaan kysyntään pyritään vastaamaan
  • Tuemme viljelijöitä ja yhteistyöverkostoa
  • Henkilökunnasta ja tuoteturvallisuudesta pidetään huolta

Olemme ottaneet koronaviruksen aiheuttaman poikkeustilanteen huomioon toiminnassamme. Seuraamme jatkuvasti tilanteen kehittymistä ja teemme tarvittavia toimenpiteitä nopeasti. Toimimme yhteistyössä viranomaisten kanssa ja seuraamme tarkkaan viranomaisohjeita sekä pidämme henkilöstömme ja kumppaniverkostomme ajan tasalla muuttuvissa tilanteissa.

Marjojen kovaan kysyntään pyritään vastaamaan

Kotimainen ruokatuotanto on noussut huoltovarmuuden suhteen tärkeäksi tässä epävakaassa tilanteessa. Myös kotimaiset marjat ovat osa suomalaisten terveellistä ruokavaliota, ne ovat niitä meidän lähivitamiineja. Kotimaiset pakastemarjat ovat helppo tuote varautumiseen, koska niitä voi säilöä pakastimessa ja ottaa käyttöön sieltä sitä mukaa, kun tarvitsee.

Marjojen kova kysyntä jatkuu myös tässä poikkeustilanteessa. Meidän tuotantotiimimme onkin venynyt mahtavasti nyt ja olemme saaneet ennätysmäärät marjatuotteita toimitettua. Ihan jokainen pakkasmarjalainen yrittää parhaansa, jotta saamme marjojen saatavuuden pidettyä riittävällä tasolla nyt ja tulevaisuudessa.

mansikkaviljelma

Tuemme viljelijöitä ja yhteistyöverkostoa

Työllistämme suuren joukon suomalaisia suoraan ja varsinkin välillisesti. Kotimaiset puutarhamarjaraaka-aineet tuotteisiimme tulevat 300 sopimusviljelijäperheeltä ja ostamme myös palveluita osaavilta yhteistyöyrityksiltä. Olemme aktiivisesti yhteydessä tähän tärkeään verkostoomme ja kannustamme heitä jaksamaan tässä haastavassa tilanteessa sekä etsimme yhdessä ratkaisuja haasteisiin.

Suurimmat alan haasteet liittyvät työvoima-asioihin. Erittäin suuressa roolissa ovat marja-alalla työskennelleet ammattitaitoiset ulkomaiset poimijat ja muut ammattilaiset, jotka ovat jo vuosia tehneet sadonhoito- ja korjuutyötä sopimusviljelmillämme sekä Suomen metsissä. Tämän tärkeän työvoiman liikkuminen maahamme on nyt tässä tilanteessa haasteellista.

Olemme olleet yhteydessä päättäjiin yrittäen helpottaa työvoima-asioita koskevien päätösten tekoa. Näiden asioiden eteen tehdäänkin nyt kovasti töitä alan toimijoiden ja ministeriöidemme osalta. Toivottavasti oikeita ja turvallisia päätöksiä saadaan ajoissa tehtyä, jotta kotimaan sadot saadaan hoidettua ja kerättyä talteen.

Henkilökunnasta ja tuoteturvallisuudesta pidetään huolta

Olemme tehneet paljon erilaisia tuotantoamme ja henkilöstöämme suojaavia toimenpiteitä, jotta pidämme marjatuotteemme nyt ja jatkossa turvallisina. Huolenpito henkilöstöstämme, kumppaniverkostostamme ja tuoteturvallisuudesta on täällä meillä tärkeintä tekemistä tässä haasteellisessa tilanteessa.

Voimia kaikille ja pysytään terveinä!

Terveisin,

Pakkasmarja -tiimi

Share via
Copy link