Omena-raparperi kaurapaistos

Kotimainen omena on marjojen ja raparperin kaveri

Hyödynnä nyt ihania kotimaisia omenoita, joita on vielä hyvin saatavilla kaupoissa ympäri suomen. Täyteläisen lempeä omena sopii loistavasti piirakoihin ja paistoksiin. Paras paistos,  täynnä hyvää tekeviä aineksia, syntyy helposti kaurasta, pähkinöistä ja omenoista yhdistettynä raikkaisiin marjoihin tai raparperiin. Paistos lämmittää kivasti nyt syystalvella. Mukavaa kontrastia saa, kun tarjoaa lämpimän paistoksen kylmän jäätelön kera.

Marjaherkkuja työkavereiden iloksi

Koska työnilo ja tekemisen henki on meille tärkeää, Pakkasmarjalla tehdään kerran viikossa työkavereillemme jotain hyvää marjoista. Aiemmin teimme erilaisia nopeita smoothieita, mutta nyt olemme laajentaneet tarjontaa myös erilaisiin marjaleivonnaisiin. Samalla tulee seurattua, miten tuotteemme toimivat keittiössä.

Tällä kerta kokeilimme Vaneljan ja Tuulian paistosreseptiä. Herkullinen paistos saa täyteläisyyttä omenaraasteesta ja marjat raikastavat ja maustavat siitä upean herkun. Tämä paistos on mitä kätevin valmistettava äkillisen herkkuhimon iskiessä tai yllätysvieraiden saapuessa.

Muunsimme reseptiä hieman korvaamalla herukat nyt kotimaisella pakasteraparperi -tuotteellamme, jota myös saa ympäri vuoden isoista marketeista. Eli nyt pirteitä raparperiherkkuja voi valmistaa ympäri vuoden.

Paistos oli helppo valmistaa. Työläintä oli omenoiden raastaminen ja pähkinöiden hienontaminen rouheeksi. Hienonsimme pähkinät pakkauksessaan kaulitsemalla pakkauksen yli, koska meillä ei keittiössämme ollut muuta välinettä tuohon. Käytimme leivontaan luomuvoita.

Resepti toimi hienosti, mutta lisäsimme noin 15 minuutilla paistoaikaa, jotta raparperi pehmeni kunnolla. Huomasimme myös, että paistos oli parhaimmillaan, kun se noin 15 minuuttia tekeytyi pöydällä paistamisen jälkeen. Herkun kruunasi hyvä vaniljajäätelö.

Share via
Copy link