Isä on kuin mustikka

Isä on kuin mustikka.
Veikeä, turvallinen ja lempeä, 
täynnä luonnollista VOIMAA!

Mustikka on metsän oma terveyspommi

Lempeän makuinen mustikka lienee monelle maistuvin metsämarja. Kukapa voisi vastustaa tuoretta mustikkapiirakkaa tai mustikkamaitoa. Hyvän maun lisäksi metsämustikassa on runsaasti terveellisenä pidettyjä antosyaaneja, jotka antavat mustikalle sen tumman värin.

Metsämustikkaa kasvaa koko Suomessa varsinkin tuoreissa kuusikoissa ja mäntykankailla. Mustikassa on runsaasti kuitua (7,5 g/100 kcal) ja se on hyvä C- ja E-vitamiinien lähde. Syömällä 2 dl (120 g) mustikkaa saa vähän energiaa, mutta 4 g kuitua, mikä on enemmän kuin esimerkiksi yhdessä omenassa.

Gluteeniton mustikkapiirakka

Mustikkapiirakka on klassikko, joka maistuu aina. Tämä gluteeniton versio syntyy kaurahiutaleista ja saa makeutta hunajasta ja se maistuu ihanalta sellaisenaan tai vaikkapa jäätelön kaverina!

23 cm:n piirakkavuokaan

5 dl gluteenittomia kaurahiutaleita

1 luomukananmuna

1/2 dl sulaa kookosöljyä (tai luomukirnuvoita)

3/4 dl juoksevaa luomuhunajaa

1/2 tl vaniljauutetta

ripaus suolaa

5 dl jäisiä mustikoita

1 rkl perunajauhoa

½ dl rouhittuja saksanpähkinöitä

Lämmitä uuni 175 asteeseen. Lisää kaurahiutaleet tehosekoittimeen tai monitoimikoneeseen ja jauha karkeaksi jauhoksi. Kaada jauhot isoon kulhoon. Lisää kananmuna, kookosöljy, hunaja, vanilja ja suola ja sekoita hyvin, kunnes taikinasta alkaa muodosta pallo. Ota noin 3 ruokalusikallista pohjataikinaa talteen koristelua varten.

Voitele piirakkavuoan reunat ja pohja kookosöljyllä tai peitä ne leivinpaperilla ja painele taikina tasaisesti vuoan pohjaan ja reunoille. Esipaista pohjaa uunissa 10-15 minuuttia. Sekoita sillä välin perunajauho mustikoiden joukkoon ja aseta sivuun.

Ota pohja uunista, lisää mustikat ja koristele jäljelle jääneellä pohjataikinalla ja rouhituilla saksanpähkinöillä. Paista 30-35 minuuttia, kunnes reunat ovat saaneet kauniin kullanruskean värin. Anna jäähtyä ennen tarjoilua. Tarjoa sellaisenaan tai esimerkiksi vaniljajäätelön kera ja nauti!

Mustikkapiirakka

Share via
Copy link