Kotimaista varhaismansikkaa saa jo

 

Kotimaiset mansikat tekevät kesän! Onneksi meillä on kotimaisia varhaismansikoita kasvihuoneista ja tunneleista valmistujaisjuhliin ja kesän aloitukseen. Varhaismansikoita on ollut myynnissä jo muutaman viikon ja luvassa niitä on koko kesäkuuksi. Sopimusviljelijämme pitävät tärkeänä että varhaismansikatkin ovat suomalaisen suuhun sopivia, makeita ja aromaattisia. Olennaista maun kannalta on löytää viljelyyn sopiva mansikkalajike. Tällä hetkellä myynnissä on mm. Rumbaa ja Flairia:

Flair -mansikat ovat kirkkaanpunaisia ja säännöllisen muotoisia. Maku ja tuoksu on aromaattinen ja makea. Marjat ovat kauppakestävän kiinteitä mutta suuntuntuma kuitenkin mukavan pehmeä.

Rumban marjat ovat kauniita: kirkkaan punaisia, kiiltäviä, säännöllisen kartion muotoisia. Maku on raikkaan makea. Marjat ovat pinnaltaan kauppakestävän kiinteitä, mutta sisältä ihanan mehukkaita.

Kotimaisia avomaan mansikoita saadaan vielä tovi odottaa. Alkukesä on nyt ollut todella kylmä ja avomaan kasvustot kehittyvät hitaasti. Mansikoiden pääsato menee näillä näkymin heinäkuulle.

Share via
Copy link