Äidille ruusuja

Tiesitkö, että voit käyttää Pakkasmarjan kotimaisia vadelmia kuumentamatta? Ilahduta äitiä suklaisella unelmaleivoksella, jonka valmistamiseen et tarvitse uunia. Voit tehdä pohjat jo etukäteen pakastimeen, ja vaahdota herkullinen vadelmakerma juuri ennen tarjoilua.

vegaaninen, gluteeniton

n.8 kpl

Pohja:
60 g vegaanista maitosuklaata (voit myös käyttää tavallista maitosuklaata)
1 dl luomurusinoita
1 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
1,5 rkl neitsytkookosöljyä
¼ tl suolaa

Täyte:
3 dl Pakkasmarja Puutarhavadelmia
2,5 dl (yksi purkillinen) soijavispiä tai muuta kasviperäistä vispiä
Makeutusta maun mukaan
1 dl Pakkasmarja Puutarhavadelmia koristeluun
Tuoreita mintunlehtiä
Ota pakastimesta sulamaan 3 dl Pakkasmarja puutarhavadelmia.

Laita kaikki pohjan ainekset tehosekoittimeen ja surauta taikinaksi. Taikina on valmis, kun se irtoaa hyvin reunoilta ja on helposti muotoiltavissa. Jaa taikina kahdeksaan osaan ja painele taikinapalat muffinssivuoan pohjalle ja reunoille (n.1 – 3 cm reunat, riippuen vuoan koosta). Laita vuoat pakastimeen noin 30 minuutiksi.

Vaahdota sillä välin vispi. Lisää joukkoon kohmeiset vadelmat ja jatka vaahdottamista, kunnes saat ihanan vaaleanpunaista vaahtoa. Lisää makeutusta, jos haluat vaahdosta makeampaa.

Ota pohjat pakastimesta ja irrota ne muffinssivuoista tarjoilualustalle. Pursota päälle vadelmavaahto. Laita tarjolle loput vaahdosta, vadelmia ja mintunlehtiä.

Tämän reseptin teki meille rakkaudesta marjoihin My Berry Forest.

Ihanaa äitienpäivää!