Tämä hyvän olon resepti, ilman maitotuotteita, gluteenia ja valkoista sokeria, on Vaneljalta ja Tuulialta. 

Avokado on nyt monien uusi lemppari, josta saa paljon hyviä rasvoja, kun taas puolukka on monellekin tuttu marja, jota pystyy hyödyntämään monenlaiseen käyttöön. Puolukka on suhteellisen vähäenerginen ja runsaskuituinen marja.

Kirpeä puolukka ja pehmeä avokado sopivat loistavasti yhteen ja niistä tulee ihanan kermainen smoothie. Puolukka antaa ihanan pirtsakan värin ja avokado antaa pehmeän koostumuksensa. Tätä smoothieta kelpaakin nautiskella vaikka hyvää tekevänä jälkiruokana! ja voit myös tehdä sitä ympäri vuoden hyödyntämällä kotimaisia pakastepuolukoita. Tästä saat uuden kevyen, mutta täyttävän välipalan tai aamupalan päivääsi.

1-2 annosta

½ avokado

1 pussi (250 g) kohmeisia puolukoita

1 dl kookosmaitoa

1-2 dl kauramaitoa

ripaus vaniljajauhetta

1-2 tl kotimaista luomuhunajaa

 

OHJEET:

Lusikoi avokadon hedelmäliha tehosekoittimeen. Lisää puolukat, kookosmaito, noin desin verran kauramaitoa sekä ripaus vaniljajauhetta. Sekoita tasaiseksi. Lisää hieman kauramaitoa, jos smoothie tuntuu liian paksulta. Maista, ja lisää hunajaa makeutukseksi, jos smoothie sitä kaipaa. Kaada smoothie kulhoon, koristele puolukoilla ja nautiskele!

Muista huolehtia monipuolisesta ruokavaliosta ja terveellisistä elämäntavoista. Itsetehdyn smoothieiden avulla lisäät kuin huomaamatta kotimaisten marjojen ja kasvisten käyttöä maistuvalla tavalla.