Tästä helpommaksi ei kakun teko tule! Herkullinen pannukakku-kakku on ihana jälkiruoka tai kahvipöydän kruunaaja. Kaurapannukakku valmistuu helposti tehosekoittimessa ja kakun kruunaa maukas marjapuree ja tuoreet marjat. Tähän kakkuun on helppo ihastua! Tämä ihana resepti on Vaneljalta ja Tuulialta.

Ainekset

kuudelle

Pannukakku:

4 dl kaurahiutaleita

1 tl leivinjauhetta

¼ tl kardemummaa

ripaus suolaa

3 kananmunaa

7,5 dl kauramaitoa (tai muuta maitojuomaa)

3 rkl hunajaa

2 rkl voita

Täytteet:

1 purkki vaahtoutuvaa kaurapohjaista vaniljakastiketta

2 purkkia Luomu Marjapureeta

2 banaania

½ l tuoreita marjoja

Valmistusohje
  1. Mittaa kaurahiutaleet tehosekoittimeen ja jauha karkeaksi jauhoksi. Lisää kaikki muut ainekset paitsi voi ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Kaada isoon kulhoon ja anna turvota 20 minuuttia. Kuumenna sillä aikaa uuni 225 asteeseen.
  2. Suojaa uunipelti leivinpaperilla ja lisää 2 rkl voita uunipellille. Aseta pelti hetkeksi lämpimään uuniin, kunnes voi on sulanut. Ota pelti uunista ja kaada pellille pannukakkutaikina. Paista noin 25-30 minuuttia, kunnes pannukakku on saanut kauniin kullanruskean värin. Anna pannukakun jäähtyä hyvin ennen kakun kokoamista. Valmistele sillä aikaa täytteet.
  3. Vatkaa vaniljakastike kuohkeaksi vaahdoksi ja pilko marjat ja banaanit. Kun pannukakku on jäähtynyt, leikkaa se neljään yhtä suureen palaan. Kokoa kakku asettelemalla tarjoilulautaselle kerroksittain pannukakkusiivuja, vaniljavaahtoa, marjapuretta ja tuoreita marjoja. Säilytä valmis kakku jääkaapissa tarjoiluun saakka.

Vinkki: Jos et omista tehosekoitinta, voit myös vatkata taikinan käsin isossa kulhossa. Korvaa tällöin kaurahiutaleet 5 dl kaurajauhoa. Anna taikinan turvota samalla tavoin 20 minuuttia ennen paistamista.

Pannukakku-kakku-marjapureella