Tämä hyvän olon resepti, ilman maitotuotteita, gluteenia ja valkoista sokeria, on Vaneljalta ja Tuulialta.  

Tämä täyteläinen smoothie syntyy mustikoiden, pähkinöiden ja päärynän pohjalle. Kokonaisuuden täydellistää ripaus raikasta tuoretta timjamia ja smoothien päälle ripoteltu, helposti syntyvä raakakakkumuru.

Mustikassa on runsaasti kuitua ja se on hyvä C- ja E-vitamiinien lähde. Timjami on vahvimpia maustekasveja, joita käytetään ruoanlaitossa, mutta älä silti arkaile testata jotain uutta. Päärynällä on sanottu olevan myönteinen puoli ruoansulatuksen kannalta.

2-3 annosta

Smoothie:

1 dl pakastemustikoita

2 dl cashew-pähkinöitä

2 päärynää

2 rkl kotimaista luomuhunajaa

1 tl vaniljauutetta

kauramaitoa

nippu tuoretta timjamia

½ tl kardemummaa

 

Raakakakkumuru:

1,5 dl manteleita

5 tuoretta taatelia

½ tl ceylon-kanelia

½ tl kardemummaa

 

OHJEET:

Raakakakkumuru:

Lisää mantelit tehosekoittimeen ja sekoita pieneksi muruksi. Lisää taatelit ja mausteet ja sekoita, kunnes saat hieman muovailtavan murumaisen seoksen. Tarjoa smoothien kanssa. Raakakakkumuru sopii ihanasti myös jäätelön kera.

Smoothie:

Lisää kaikki ainekset tehosekoittimeen ja sekoita tasaiseksi juomaksi. Lisää kauramaitoa sen verran, että saat seoksesta sopivan paksua makuusi. Maista, ja lisää halutessasi hunajaa tai jotain mausteista. Kaada smoothie laseihin tai kulhoihin. Tarjoa raakakakkumurun kanssa.

Muista huolehtia monipuolisesta ruokavaliosta ja terveellisistä elämäntavoista. Itsetehtyjen smoothieiden avulla lisäät kuin huomaamatta kotimaisten marjojen ja kasvisten käyttöä maistuvalla tavalla.