Tämä hyvän olon resepti, ilman maitotuotteita, gluteenia ja valkoista sokeria, on Vaneljalta ja Tuulialta. 

Mustikassa on runsaasti kuitua ja se on hyvä C- ja E-vitamiinien lähde. Sitruunamelissa on raikas yrtti kaikenlaisiin juomiin ja tässä smoothiessa se saa kaverikseen kotimaista metsämustikkaa ja banaania!  Sitruunamelissa on hyvin monikäyttöinen ja tuoksua tuova yrtti. Mustikka antaa värin juomaan, kun banaani ja sitruunamelissa tuo makua ja tuoksua.

Tästä saat nopean ja terveellisen aamupalan kiireisenpäänkin aamuun ja mikä parasta voit vaikka tehdä sen jo illalla valmiiksi jääkaappiin odottamaan aamua. Kotimaiset pakastemustikat takaavat,  että tätä juomaa voi tehdä ympäri vuoden piittaamatta marjakausista.

2-3 annosta

2 dl pakastemustikoita

2 pakastettua banaania

4 dl kookosmaitojuomaa (tai muuta maitojuomaa)

noin 10 sitruunamelissan lehteä

1 rkl tuoretta sitruunamehua

 

OHJEET:

Lisää kaikki ainekset tehosekoittimeen ja sekoita tasaiseksi juomaksi. Maista, ja lisää sitruunamelissa tai sitruunamehua, jos haluat lisää kirpeyttä. Kaada smoothie laseihin, tarjoile ja nauti!

Muista huolehtia monipuolisesta ruokavaliosta ja terveellisistä elämäntavoista. Itsetehtyjen smoothieiden avulla lisäät kuin huomaamatta kotimaisten marjojen ja kasvisten käyttöä maistuvalla tavalla.