Testasimme pääsiäisen kunniaksi perinteistä pashaa marjaisella twistillä. Pashasta tulikin hyvän makuinen, kun reseptiin teki pieniä muutoksia. Perinteistä poiketen emme käyttäneetkään rusinoita emmekä marmeladia tai muuta vastaavaa, vaan käytimme siihen marjoista tehtyä Marja Pureeta, jonka ansiosta pashasta tuli raikkaampi. Käytimme kyseisessä pashassa Marja Puree mansikka & tyrniä mutta uskomme, että muutkin Marja Pureet toimivat reseptissä vallan mainiosti. Voit myös käyttää loput Marja Pureesta pashan kastikkeena. Marja Pureet löydät hyvin varustetuista ruokakaupoista pakastemarjojen vierestä.

Ainekset

150 g voita
1 ½ dl sokeria
1 muna
2 prk (500 g) maitorahkaa
2,5 dl kuohukermaa
0,75 dl Marja Puree mansikka & tyrniä
1 tl raastettua luomu sitruunankuorta
1 dl mantelilastuja
1 rkl vaniljasokeria

Koristeluun:

Suklaamunia
Mantelilastuja
Sulkia

Kastikkeeksi:

Marja Puree mansikka & tyrniä

Ohjeet

Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää kananmuna ja sekoita tasaiseksi. Lisää maitorahka ja kerma
Kaada seos kattilaan ja kuumenna miedolla lämmöllä hitaasti sekoittaen, kunnes seos löystyy ja alkaa höyrytä. Jäähdytä kylmässä vedessä n. 25 min.
Mausta Marja Pureella, sitruunankuorella, vaniljasokerilla ja mantelilastuilla.
Kaada valumaan kostealla sideharsolla vuorattuun pashamuottiin, vanhaan jäätelöpikariin tai jogurttipurkkiin. Huomioithan, että teet purkkien pohjaan reilusti pieniä reikiä ja asetat täytetyn muotin sellaiselle alustalle, jossa on reunat (esimerkiksi korkeareunaiselle lautaselle), jotta pasha pääsee valuttamaan nesteen vapaasti.
Nosta jääkaappiin jähmettymään yön yli.
Koristele suklaamunilla, mantelilastuilla ja halutessasi jopa sulilla tai tipuilla.
Kaada loput Marja Pureesta pieneen kannuun tai kippoon ja tarjoa kastikkeena pashan kaverina.